Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Lansare de album în cadrul proiectului ”Orașul cu 1000 de chipuri”


Asociația Culturală Ars Nobilis vă invită joi, 30 mai, la ora 19, la lansarea albumului „Neoromânesc – Oameni. Istorie. Credință”. Evenimentul va avea loc în Aula Magna a Seminarului Teologic Greco-Catolic din Oradea (strada Parcul Traian nr. 20).

Volumul face parte din proiectul „Orașul cu 1000 de chipuri” al Asociației Culturale Ars Nobilis și este finanțat de Direcția de Dezvoltare și de Implementare de Proiecte din cadrul Consiliului Județean Bihor.

„Serialul Orașul cu o mie de chipuri aduce în prim planul preocupărilor noastre nu istoria unei clădiri, ci a mai multora, legătura dintre ele fiind făcută de stilul acestora – neoromânesc, de arhitectul care le-a creat, Anton Szallerbeck și de episcopul sub a cărui păstorire s-au ctitorit toate, Valeriu Traian Frențiu. De aceea, volumul își propune să povestească aceste istorii mai mult vizual, materialul mult prea vast nepermițând o descriere a istoriei fiecărui edificiu în parte. Așadar, avem un an centenar, avem o tradiție arhitecturală care a avut tocmai acest scop, de a manifesta spiritul întregitor, pe care dorim să o prezentăm în aspectul ei cantitativ”, menționează Rodica Indig, coordonatorul proiectului.

sursa: Asociația Ars Nobilis Oradea

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *