Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Lansare de carte la Oradea: ”Destinul unui evreu comunist într-o democrație populară”


Luni, Muzeul Memorial „Iosif Vulcan” a găzduit lansarea cărții „Destinul unui evreu comunist într-o democrație populară”, autor Adalbert Rosinger, un orădean care a văzut lumina zilei în orașul de pe Criș, volum apărut la Editura Ratio et Revelatio.

În această carte este vorba despre destinul unui om, un luptător care a suferit în nenumărate rânduri abuzuri, violențe, fiind condamnat la 15 ani de închisoare, din care a executat 8 ani, Este vorba despre Adalbert Rosinger, evreu comunist militant, din Oradea, el având o activitate deosebită fixând bazele comerțului exterior al României, împreună cu alți oameni importanți.

„În societatea contemporană, post comunistă se vorbește puțin despre comunismul cu „fața umană, despre comunismul care a distrus multe familii. Pe de altă parte, a mutilat oameni de valoare, cu o cultură politică vastă, care nu neapărat promovau valorile doctrinei comuniste, cei mai mulți au fost mutilați și deținuți în închisorile de la Jilava și Târgu Jiu”, a declarat fiica autorului, Veronica Rozemberg (Rosinger).

Cartea lansată a fost prezentată de Raluca Lazarovici Vereș, Robert Schorr, Judit Simon, Cristina Pușcaș, Veronica Rozemberg (Rosinger) și Ioan F. Pop. Evenimentul a fost realizat de Muzeul Țării Crișurilor în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea și Editura Ratio et Relevatio. După lansarea cărții a urmat o serie de întrebări și autografe, iar în acest moment publicul și-a făcut simțită prezența.

Cartea poate fi comandată de pe site-ul Editurii Ratio et Relevatio sau la numărul telefon de 0720/ 545.853 ori achiziționată de la Librăria Humanitas.

 

 

Victoria VEREȘ,  Jurnalism, an II

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *