Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Lecţia de succes: o tânără investeşte în prăjituri


 

 

Satul Voivozi, comuna Popeşti, judeţul Bihor: o localitate activă de unde, până în urmă cu mai bine de 20 de ani, porneau zilnic două trenuri pline ochi de cărbune, dar azi nu se mai întâmplă acest lucru. Se întâmplă însă alte fapte remarcabile. Aici s-a stabilit familia Curtean Dorin cu soţia şi cei trei copii ai lor, doi băieţi şi o fată.

Fiica Doris Rebeca, de 20 de ani, o tânără cu ochi frumoşi şi iscoditori, este studentă în anul II la management în cadrul Universităţii din Oradea, dar în egală măsură ştie bate cu telul spuma pentru prăjitură. Ea este prospăta beneficiară a unui proiect Start up, proiect finanţat de Guvernul României cu 44.000 Euro, nerambursabili. Acesta prevede achiziţionarea de echipamente performante necesare dotării unei patiserii şi cafenele.

Tânăra este administratoarea societăţii Curtenii SRL, din satul Voivozi, care avea nevoie de un spaţiu adecvat şi l-a găsit chiar pe cel al părinţilor săi, patronii SC Dorinely Roby SRL, situat pe fosta platformă de cărbune a minierei Voivozi. Trebuie menţionat faptul că această locaţie emană încă de la intrare o atmosferă îmbietoare, dată de ordinea lucrului bine făcut. Cu doar trei zile înainte de deschiderea oficială din 8 martie, se montau utilajele în Patiseria şi Cafeneaua care va avea 40 de locuri la mese.

Proiectul tinerei impune angajarea unui număr de 5 persoane tinere pe o perioadă minimă de 2 ani, care trebăluiau cu multă sârguinţă alături de Doris, nerăbdătoare şi curioase de marea deschidere. Atât administratoarea Doris cât şi angajaţii sunt tineri plini de elan, hotărâţi să-şi pună în valoare toate cunoştinţele profesionale în folosul clienţilor care le vor trece pragul.

Doris este o fire dedicată şi inimoasă, ea provine dintr-o familie de antreprenori harnici, care au cunoscut greul, au muncit 22 de ani în străinătate, fiind cu toţii, învăţaţi de mici, cu responsabilitatea. Dacă tânăra Doris Rebeca a învăţat numai lucruri bune de la părinţii ei, cu siguranţă va face tot ce-i stă în putinţă să aibă parte de succes cu afacerea proprie, iar în acest caz zicala „aşchia nu sare departe de trunchi” se potriveşte întocmai.

 

 

 

 

 

 

 

Viorel ORBAI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *