Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

“Leșu Trail 2017” – traseu montan de anduranță în Masivul Bihor


Asociația Terranovis, în parteneriat cu Agenția de Management al Destinației Bihor, Consiliul Județean Bihor și asociațiile Szent Jakab Zarándok și Debreceni Hexxasakk és Természetbarát din Ungaria, au organizat în 8 iulie evenimentul ” Leșu Trail ”. La ediția din acest an, au participat aprox. 200 de persoane, în mare parte turiști din Ungaria, care au mai fost în județul Bihor cu familiile lor, fiind vizitatori periodici, buni cunoscători ale acestor meleaguri.

Participanții au avut posibilitatea ca pe lângă ocazia de a admira peisajelor montane să-și îmbunătățească și performanțele individuale, alergând pe trasee lungi de 15, 20, 40, 60, 80 și 100 de km.  Aceștia au cutreierat Munții Bihorului pornind din Stâna de Vale și în funcție de lungimea traseului au avut posibilitatea de a străbate Vârful Poieni, Șaua Bohodei, Șaua Cârligați, Buteasa, Lacul de acumulare Leșu și Peștera Meziad, acestea aflându-se printre obiectivele turistice, cu potențial ridicat ale județul Bihor.

Cea mai bună performanță i-a aparținut lui Csáky Károly, acesta reușind să parcurgă traseul de 100 km în doar 17 ore și 4 minute.

Organizatorii doresc să mulțumească pe această cale participanților, indiferent de lungimea traseului parcurs dar și celor care prin donațiile lor au contribuit la fondurile necesare organizării taberei Yuppi.

La ediția de anul viitor al evenimentului ”Leșu Trail” sunt așteptați să participe turiștii dornici să parcurgă idilicele trasee din Munții Bihorului, să descopere și alte destinații turistice din județul de pe Crișuri.

Dr. Banto Norbert, AMD Bihor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *