Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

„Lumină din lumină”: concerte de Paște organizate de CJ Bihor (VIDEO)


Evenimentele din cadrul proiectului „Lumină din lumină” s-au bucurat de o prezență în număr mare și de receptivitate din partea publicului, înregistrând un real succes în toate zonele din Bihor unde au avut loc. Mai cu seamă la concertul de duminică 9 aprilie din Oradea, de la Teatrul Regina Maria, cererea a fost atât de mare încât locurile s-au epuizat în termen foarte scurt. De aceea, organizatorii au hotărât să pună la dispoziția tuturor doritorilor și celor care nu au mai reușit să își rezerve loc, înregistrarea concertului, difuzat și de TVR. Pentru a simți pe deplin atmosfera plină de încărcătură emoțională din preajma Sărbătorilor Sfinte, spectacolul de pricesne, poezii și muzică bizantină poate fi vizionat aici: https://youtu.be/eIzz_7d4cGA

 

Sute de spectatori au umplut duminică seara în data de 9 aprilie Sala Teatrului de Stat Regina Maria Oradea,la concertul de pricesne “Lumină din lumină” în întâmpinarea Sărbătorilor Pascale. Evenimentul a făcut parte dintr-un proiect organizat de Consiliul Județean Bihor, Centrul de Cultură al Județului Bihor, Filarmonica de Stat Oradea, Episcopia Ortodoxă a Oradiei și Episcopia Greco-Catolică a Oradiei.

Concertele s-au desfășurat în mai multe zone din județul Bihor, au fost cu intrare gratuită, au avut tematică creștină și au combinat muzica clasică cu pricesne, imnuri, poezii si psalmi.

Spectacolul de duminică a încheiat seria evenimentelor, iar orădenii au văzut-o pe viceprimărița Antonia Nica într-o altă postură, aceasta acompaniindu-i la pian, alături de percuționistul Vlad Țâmpu, pe copiii Corului Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu” din Oradea, dirijat de Nicoleta Țâmpu.

Pe scenă au mai urcat Maria Coman, interpretă de muzică bizantină, realizatoare de emisiuni la Trinitas TV, împreună cu un grup vocal din cadrul Filarmonicii de Stat Oradea, actrița Daniela Nane, cu momente recitative de poezii creștine, Ramona Bolojan, care a cântat pricesne clasice, acompaniată la pian de Andone Camelia, de Corul Bisericii Ortodoxe „Nufărul”, dirijat de Loredana Pantea, Antonela Ferche Buțiu, interpretă de muzică populară, și artista Paula Hriscu, acompaniată la violoncel de Bogdan Cocora și la pian de Andone Camelia.

Ca element de noutate, locul prezentatorului a fost luat de toaca bătuta cu măiestrie de preotul Vlad Tătaru fost jurnalist si prezentator tv.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *