Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Maria Pașcalău – studenta pasionată de jurnalism din copilărie


    „Pentru mine jurnalismul nu înseamnă nimic altceva decât dăruire, pasiune și împlinire sufletească”, a declarat Maria Alexia Pașcalău, studentă, anul II, la Jurnalism. 

Pasiunea pentru scris o are din clasa a V-a, și și-a etalat-o, în special, în perioada liceului prin participarea la multe concursuri de creație, literatură și compunere. În clasa a X-a a conștientizat cu adevărat această pasiune publicând primul articol pe Platforma Coegiului Național „Onisifor Ghibu” – LOGO PAPER. În clasa a XI-a s-a hotărât să fie studenă la Jurnalism. Este fascinată de jurnalismul social, dar detestă jurnalismul politic.

Maria Alexia Paşcalău are 21 de ani, este din satul Rontău, aproape de Oradea, și este studentă în anul II, la Jurnalism. A urmat Colegiului Național „Onisifor Ghibu”, cu profil de filologie – jurnalism. Pasionată de vlog, de jurnalismul social, dar și de tot ce înseamnă noutate. Îi place să facă călătorii. Este îndrăgostită de curățenie, dar nu și de gătit.

Tânăra studentă și-a luat în serios rolul de jurnalist încă din clasa a X – a când a început să publice pe Platforma Colegiului Național „Onisifor Ghibu” – LOGO PAPER. Studenta și-a trecut în „palmares” un interviu cu europarlamentarul Emilian Pavel, dar și alte materiale de presă realizate cu Iulius Timar, directorul de la Colegiul Național „Onisifor Ghibu”. În  anul 2021, s-a bucurat de un real succes cu un interviu cu medicul urolog Mihai Vârlan.

Studenta e ferm convinsă ca este importantă prezența la cursuri pentru a înțelege materia și le transmite un mesaj clar viitorilor colegi: „Le recomand tinerilor care vor să fie viitori studenți să se gândească bine ce domeniul îi atrage, ca în viitor să nu regrete, pentru că o facultate o faci pentru o carieră pe viață”.

Încântată de profesorii de la Specializarea Jurnalism (Universitatea Oradea), Maria Alexia își exprimă toată admirația față de aceștia. „Am găsit profesori foarte deschiși pentru orice fel de colaborarea cu studenții și garantez că nu toate cursurile online te izolează de societate, dacă îți dorești cu adevărat să înveți, o vei face oricum,  indiferent că este online sau fizic”, ne-a menționat Maria Alexia Pașcalău.

Fără să stea pe gânduri, Maria Alexia își dorește o provocare în televiziune, pentru că îi place să fie în fața camerelor de filmat, în calitate de prezentator de știri și își dorește să colaborez cu orice redacție locală și orice redacție națională. Viitoarea jurnalistă își dorește să abordeze jurnalism social, dorind să descopere noi talente care nu au fost mediatizate și nu li se dau nici o șansă în societate. Constată cu durere în suflet că ”jurnalismul din România e sub medie, pentru că oferă publicului materiale de slabă calitate. Românii gustă lipsa de educație mediatizată de mass-media”.

Maria „nu recomandă jurnalismul  tinerilor cărora nu le place să comunice, care nu au spirit de echipă, nu le place să vorbească în public, nu au inclinație sau care sunt lipsiți de curaj”.

De ce merită să dai la jurnalism?

”Simplu!!! Jurnalismul îți deschide noi orizonturi, aprofundarea informațiilor jurnalistice, practica jurnalistică, este foarte util și plăcut pentru oamenii care adoră să comunice, să cunoască persoane noi, cu spirit de echipă, talentați,  te ajută să îți câștigi prietenii noi și, nu în ultimul rând, îți dezvoltă spiritul creator”, ne-a declarat Maria Alexia.

 Interviul integral cu Maria Alexia Paşcalău, realizat de Mircea Costel Bratosin, în cadrul emisiunii online Lumea In Obiectiv 

https://youtu.be/EZWr7zeyR0Q

Video de promovare – Specializarea Jurnalism și Științele Comunicării  – Departamentul Jurnalism din Oradea – Pagina Oficială de facebook

https://youtu.be/muD4VsfjW0o

Platforma Coegiului Național „Onisifor Ghibu” – LOGO PAPER  – Maria Alexia Paşcalău

https://www.google.com/amp/s/logopaper.com/2021/07/07/pentru-acest-lucru-sunt-vesnic-recunoscatoare-sufletului-meu/amp/.

 

Mircea Costel BRATOSIN,  Jurnalism, Anul I

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *