Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Nicu Popa, un drag coleg, ca o flacără olimpică (1950 – 2022)


Luați de treburile zilnice. uităm să ne întrebăm colegii de nevoile clipei, de sănătate, de succese sau bucurii și așa suntem surprinși să aflăm că unul sau altul dintre jurnaliști, prieteni de decenii devin istorie peste noapte.

Un gând pios se înalță către cer atunci când aflăm că bunul nostru coleg de „suferință” Nicu Popa s-a dus la îngeri să se odihnească preț de o clipă în chiar Ziua Schimbării la Față a Domnului nostru Iisus Hristos, ocrotindu-ne de sus zbuciumul nostru cotidian, veghind ca lucrurile rele să nu se abată asupra oamenilor.

La cei 72 de ani, Nicu și-a petrecut ultima perioadă, alături de familie, cu gândul la cei dragi și apropiați, măcinat de o boală nemiloasă.

În activitatea sa a fost un funcționar loial și corect în domeniul dificil al transporturilor, la Arta Crișana, Zahărul, TMUCB, Schela de foraj, de controlor financiar intern, contabil șef și director la Cooperație și Consiliul Popular Județean, după 1990, antreprenor și, între 1999 – 2005, redactor sportiv  și pe probleme sociale,  angajat, la Ziarul Crișana.

Munca în presă, pe parcursul a 50 de ani, a îndrăgit-o cel mai mult și i-a adus depline satisfacții. Primele articole, apărute în ziarul Crișana, datează de la vârsta liceului, apoi și în timp ce îndeplinea alte funcții în diverse întreprinderi și instituții, ceea ce  au făcut să fie iubit și stimat pentru echidistanță. Ne întâlneam la diverse manifestări sportive naționale, județene și locale, iar colaborarea profesională cu el a fost de bun augur. A devenit membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România în 2012, ca o recunoaștere a calității muncii sale. I-am fost alături, în urmă cu trei ani, când și-a pierdut fratele, pe Mircea, la fel un profesionist al jurnalisticii, al cuvântului scris, dar și al biblioteconomiei.

Parcă nu ne vine să credem că-l vom însoți pe drumul fără întoarcere miercuri, 10 august, la ora 14, de la Capela Hașaș a Cimitirului Municipal Oradea.

Dumnezeu să-l odihnească-n pace și să-l așeze la dreapta Tatălui Ceresc.

                      

Prietenii și colegii Filialei Bihor a Uniunii Ziariștilor Profesioniști

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *