Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

O speranță la viață. Unic din prima secundă


Coaliția pentru Familie a organizat sâmbătă, 23 martie, o nouă ediție a „Marșului pentru Viață”, tema de anul acesta fiind „Unic din prima secundă”. La eveniment au participat aproximativ o mie de oameni care s-au adunat în Piața Unirii din Oradea, începând cu ora 15.

Evenimentul i-a adunat pe liderii cultelor religioase din Bihor, dintre care amintim: Episcop Sofronie Drincec (Episcopia Ortodoxa Română), Episcop Virgil Bercea (Episcopia Greco-Catolică), Episcop László Böcskei (Episcopia Romano-Catolică).

În deschiderea evenimentului, pr. prof. Radu Rus a rostit rugăciunea „Tatăl Nostru”, iar fanfara prezentă la manifestare a interpretat Imnul de stat. Pe scenă au urcat, pe rând, avocata Alina Bonchiș, doctor Livia Creț și pastorul Vincze Judit. Acestea au vorbit despre importanța nașterii de prunci și puterea pe care ți-o dau copiii și familia.

Cei trei episcopi prezenți au vorbit despre viață ca fiind o creație a lui Dumnezeu, dar și despre înstrăinarea față de Dumnezeu din zilele noastre. „Nu suntem aici pentru a judeca pe cineva, Domnul nostru Isus Hristos ne învață, nu să judecați ca să nu fiți judecați, și cu ce măsură măsurați cu aceea vi se va măsura, și ceea ce voiți să vă facă oamenii, aceea să le faceți și voi. Suntem aici pentru a ne manifesta cu toţii, împreună, adeziunea noastră pentru viaţă. Oricât de puţini am rămâne pe baricade, mergem înainte”, a subliniat Episcopul ortodox Sofronie Drincec. Din cauza problemelor de sănătate, Episcopul greco-catolic Virgil Bercea doar a salutat lumea aflată la eveniment și a dat cuvântul preotului Anton Cioba care a transmis mesajul acestuia.

La eveniment s-au aflat și reprezentanții comunităților neoprotestante, mai exact: Petru Vidu (preşedintele Comunităţii baptiste), pastorul Liviu Apolzan (preşedintele Comunităţii penticostale) şi rectorul Universităţii Emanuel, profesorul Paul Negruţ.

La eveniment au cântat corul de studenți și elevi de la Facultatea de Teologie și Liceul Ortodox „Roman Ciorogariu”. Toți cei prezenți în Piața Unirii au pornit în jurul orei 16, într-un marș, pe traseul Podul Sfântului Ladislau, Piaţa Ferdinand, Calea Republicii (cu o oprire de 5 minute în faţa Bisericii Romano-Catolice pentru rugăciune), Bulevardul Magheru, Centrul Civic. Acesta a fost însoțit de muzica fanfarei, dar și de oamenii care au purtat în continuare afişele ori pancartele pe care le-au primit de la organizatori. Marșul s-a încheiat în fața Catedralei Episcopale Învierea Domnului.

Mariana Chiriac, studentă la Facultatea de Jurnalism, anul I

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *