Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Primele oferte de muncă, în țările Uniunii Europene, din 2018


Bihorenii care se gândesc să-şi caute un loc de muncă în străinătate, anul viitor, au de unde alege. Site-ul mobilităţii europene, Eures, este plin de oferte pentru toate calificările. Eures (European Employment Services) este o reţea de cooperare constituită din serviciile publice de ocupare a forţei de muncă şi alti membri şi parteneri Eures (sindicate, patronate, firme private de plasare, instituţii de învăţământ etc.), reţea coordonată de Comisia Europeană.

Obiectivul reţelei Eures este de a facilita libera circulaţie a lucrătorilor în cadrul Spaţiului Economic European (SEE) (cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, plus Norvegia, Liechtenstein şi Islanda), precum şi în Elveţia.

Oferte

Una dintre oferte provine din Spania şi se adresează celor care doresc să muncească în agricultură la cules de fructe. Este vorba despre 150 de posturi (100 pentru femei pentru munca în câmp şi ambalat în depozit şi 50 pentru bărbaţi pentru munca în câmp, din care un şofer de autobuz pentru transpotul muncitorilor la locul de muncă, doi şoferi de camion pentru transportul fructelor din câmp la depozit şi doi tractorişti). Nu se solicită cunoaşterea vreunei limbi străine, iar salariul oferit este de 6,25 euro brut/oră (pentru lucrul în câmp) şi 5,96 euro brut/oră (pentru lucrul în fabrică). Contractul este în perioada aprilie – serptembrie cu posibilitatea de prelungire până în noiembrie.

Din Anglia provine o ofertă pentru cinci asistenţi medicali şi şase croitori. Este necesară cunoaşterea limbii engleze. Pentru asistenţi medicali se oferă un salariu orar brut de 12,50 – 16 lire, în funcţie de experienţă, iar pentru croitori de 7,50 lire. Contractele sunt pe perioadă nedeterminată.

O ofertă pentru 25 de salvamari provine din Germania. Contractul se derulează pe o perioadă de 12 luni şi sunt necesare cunoştinţe foarte bune de limba germană.

Tot din Germania mai sunt oferte pentru ajutor de ospătar, ospătari, bucătari, contabil, macaragiu, inginer construcţii civile, zidar, electrician construcţii, etc.

Cei interesaţi de aceste posturi pot primi informaţii suplimentare de la consilierul Eures de la AJOFM Bihor, Simona Burdean.

sursa: bihon.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *