Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Operaţiune de căutare a cinci persoane rătăcite pe raza comunei Lunca


În data de 27 ianuarie, în jurul orei 14.40, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor a fost sesizat, prin Sistemul Unic de Urgenţă 112, cu privire la faptul că trei adulţi şi doi minori s-au rătăcit pe raza comunei Lunca, din judeţul Bihor, într-o zonă împădurită, la aproximativ 10 kilometri de localitatea Şuştiu şi circa 15 kilometri de Moneasa.
Conform apelului, cei cinci cetăţeni maghiari se îndreptau spre Arieşeni, însă din cauza faptului că, la un moment dat, nu au mai putut continua drumul cu autoturismul, s-au deplasat pe jos, în direcţia semnalată de un indicator turistic (care indica un canton silvic „Văratec”, nu o localitate), realizând ulterior că nu au posibilitatea să ajungă la nicio localitate din zonă, neştiind exact unde se află.
În vederea declanşării acţiunilor de căutare au fost mobilizate forţe şi mijloace de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor, Serviciului Salvamont-Salvaspeo Bihor, Inspectoratului de Jandarmi Bihor, Inspectoratului de Poliţie Bihor şi ale Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Lunca. De asemenea, având în vedere faptul că, la momentul apelului nu se cunoştea cu exactitate locaţia persoanelor rătăcite, în sprijinul acţiunilor au intervenit şi echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, ale Inspectoratului de Jandarmi Arad şi ale Salvamont Arad.
În jurul orei 16.40, Salvamont-Salvaspeo Bihor a anunţat dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana”, că cei trei adulţi şi cei doi minori au fost găsiţi de către membrii echipajului, pe drumul forestier dintre localităţile Şuştiu şi Moneasa.
Cele cinci persoane, care nu au necesitat îngrijiri medicale, fiind în afara oricărui pericol, au fost transportate de echipajele de salvare în localitatea Ştei, în vederea adăpostirii în condiţii de siguranţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *