Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

“Ora de educație rutieră”, pentru reducerea victimelor în rândul elevilor


Asociaţia Pentru Educaţie şi Siguranţă Rutieră (AESR), în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Inspectoratul de Poliție Județean Bihor, Inspectoratul Şcolar Județean Bihor și Voluntarii Ambulanței Bihor, organizează în perioada 25 – 29 septembrie 2017, în județul Bihor, campania ” Ora de educație rutieră”

Campanie are ca scop scăderea numărului de accidente rutiere în care sunt victimizați elevii, prin educarea civică a elevilor care frecventează cursurile liceelor din județ.

Timp de o săptămână, reprezentanţi ai echipei de proiect dezbat tema campaniei, împreună cu elevii, părinţii, cadrele didactice, autorităţi locale şi judeţene.

În paralel cu acțiunile din unitățile de învățământ, voluntarii asociației dialoghează cu cetățenii din localitățile incluse în proiect și distribuie materiale educative.

Campania „Ora de educație rutieră!” îşi propune conştientizarea şi informarea corectă a elevilor din clasele terminale de liceu cu privire la importanţa respectarii legislației rutiere, reuşind astfel o responsabilizare socială a acestora și reducerea numărului de accidente rutiere.
“Ora de educație rutieră” reprezintă un proiect ambiţios al AESR având ca partener principal Poliția Română și Voluntarii Ambulantei Bihor, în judeţele  Bihor, Sălaj, Maramureş, Mureş, Braşov şi municipiul Bucureşti. 

În județul Bihor, startul campaniei se dă luni, 25 septembrie 2017 începând cu ora 13, la Colegiul Naţional Mihai Eminescu Oradea
Marţi de la ora 11 acțiunea se desfășoară la Liceul Ortodox Episcop Roman Ciorogariu, iar de la ora 13 la Liceul Teoretic Onisifor Ghibu 
Miercuri se organizează întâlniri la Grupul Şcolar Agricol “Horea” de la ora 9 , la Grup Şcolar ” Octavian Goga” ambele din Marghita, de la ora 11, iar de la ora 13 la Colegiul Agricol de la “Valea lui Mihai”
Joi campania continuă la Grup Şcolar Agricol Salonta de la ora 10 şi de la ora 12 la Colegiul Naţional “Arany Janos”.
Vineri, la ora 9 specialiștii se întâlnesc cu elevii din Beiuș, la Liceul Vocaţional Pedagogic “Nicolae Bolcaș” de la ora 10, la Colegiul Naţional “Samuil Vulcan” şi la Colegiul Tehnic “Ioan Ciordas”, de la ora 12. 


Obiectivele urmărite prin derularea acestei campanii sunt:
Scăderea numărului de accidente rutiere; 
Informarea publicului în privinţa respectării legislație rutiere;
Dezvoltarea acţiunii de voluntariat, a muncii în echipă, instruirea voluntarilor de către echipe de specialişti;
Armonizarea cu programul naţional pentru o extindere serioasă a campaniei la nivel teritorial;
Deschidere spre parteneriate cu instituţii publice, mediul privat, presă, interesate să contribuie la acţiunile noastre. 
Asociaţia pentru Educaţie şi Siguranţă Rutieră derulează în fiecare an o serie de proiecte având ca parteneri instituţii publice centrale şi locale.

Cristian Ștefan Vasile, Preşedintele A.E.S.R

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *