Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Originea cuvintelor „român” și „România” și curiozități ale istoriei noastre


Dacă-i întrebi pe români de unde provine cuvântul „român” sau „România”, majoritatea ar răspunde că acest cuvânt provine de la Roma sau de la romani. Greşit!

Român sau România provine de la cuvântul „Arman”, sau „Armis”, adică de la zeul Hermes, pomenit în mitologia greacă de atâtea ori. Greci au preluat mai toate zeităţile de la traci şi daco-geți.

Zeul principal la geţi era Armis, adică Hermes la greci, Hermestrismegistus

Dacă macedo-românii sunt întrebați ce origine au, vor răspunde că sunt armâni.

Aromânii

Ce înseamnă Sarmisegetuza, capitala Daciei? 

S este un apostrof;

Armis este zeul Hermes;

Getuza înseamnă getul sau al geţilor.

Deci Sarmisegetuza înseamnă Oraşul/Locul sau Cetatea lui Hermes getul!

Sarmisegetuza

Getii erau de origine uriaşi, iar cartea „Urmaşii lui Ham” pe care o puteti citi aici confirmă încă o dată acest lucru. De asemenea si cartea „Dacia preistorică” a lui Nicolae Densusianu este foarte interesantă si plină de lucruri mai putin cunoscute.

Uriași

Cea mai numeroasă familie din Muntenegru din ziua de azi se numeşte pe sârbeşte Getici, adică fiii geţilor! Regiunea şi munţii din Serbia se numesc Romalia, adică Armania.

Ce înseamnă cuvântul vlah sau Valahia sau vlasi, etnie ce şi în ziua de azi mai există în estul Serbiei, în regiunea numită Valea Timocului? Cuvântul vlah provine de la zeul Val sau Bal sau Mol, adică Hermes. Cultul zeului Hermes sau Bal-Moloh, era răspândit în antichitate mai în toată Europa şi Asia Mică. Referinte despre acest cult găsim în tot Vechiul Testament din Biblie.

Vlah Folk

O altă curiozitate este provenienta cuvântului sau denumirii „Moldova” sau Mol-Dava. Moldova sau MolDava, provine tot de la acelaşi zeu Mol, Bal, Val sau Hermes, adică Armis. Moldova, ţara sau cetatea zeului Mol!

Simbolul lui Mol sau Hermes este un bour, la fel ca stema Moldovei: Bourul

 

a consemnat: Traian Trica

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *