Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Parcarea de lângă Piaţa Rogerius a fost integral dată în funcţiune


piata2 Toate cele 410 locuri ale noii parcări construite lângă Piața Rogerius din Oradea pot fi utilizate începând de azi (marţi 29 noiembrie), de la subsol, parter si etaj. Partea de subsol a parcării a fost dată în folosință în urmă cu 3 săptămâni, ea fiind utilizată de atunci la capacitatea maximă eliberând astfel partea carosabilă a arterelor principale de comunicatie.
Timp de aproximativ trei luni se va putea parca gratuit, pentru ca cetățenii să se obișnuiască cu noua parcare, iar după perioada de acomodare vor fi introduse sisteme de taxare.
În perimetrul parcării au fost plantaţi și arbori, iar până la 15 decembrie vor fi finalizate și lucrările la magistrala de apă de lângă parcare.Toate cele 410 locuri ale noii parcări construite lângă Piața Rogerius din Oradea pot fi utilizate începând de azi (marţi 29 noiembrie), de la subsol, parter si etaj. Partea de subsol a parcării a fost dată în folosință în urmă cu 3 săptămâni, ea fiind utilizată de atunci la capacitatea maximă eliberând astfel partea carosabilă a arterelor principale de comunicatie.
Timp de aproximativ trei luni se va putea parca gratuit, pentru ca cetățenii să se obișnuiască cu noua parcare, iar după perioada de acomodare vor fi introduse sisteme de taxare.
piata3 În perimetrul parcării au fost plantaţi și arbori, iar până la 15 decembrie vor fi finalizate și lucrările la magistrala de apă de lângă parcare.
Parcarea şi pasajul subteran de legătură cu Piaţa Rogerius, are suprafața de jumătate de ha şi a costat 18.000.000 lei, lucrările fiind începute în urmă cu 14 luni
Realizarea unei parcări subterane în această zonă a devenit o necesitate, având în vedere faptul că, în ultimii ani, zona Pieţei Rogerius s-a dezvoltat cu rapiditate, în locul vechii pieţe fiind construit un centru agroalimentar modern, în cadrul proiectului „Cooperare Transfrontalieră pentru Dezvoltarea unui Centru de Afaceri cu Produse Agroalimentare în Oradea şi a unui Centru pentru Educaţie Antreprenorială în municipiul ungar Debreţin.

Dinicu Braghină

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *