Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Pe ce pun ochii românii, nu-i lasă mâna și sufletul


Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II-Csanadpalota au descoperit un autoturism marca Volkswagen Golf, condus de o femeie, cetăţean român, mașină căutată de autorităţile din Norvegia. 

În data de 24 aprilie 2018, la ora 1.45, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II-Csanadpalota, județul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor specifice, pe sensul de intrare în ţară, o femeie, cetăţean român, A.M.A. în vârstă de 38 de ani, cu domiciliul în județul Mureș, conducând un autoturism marca Volkswagen Golf,înmatriculat în Norvegia, an de fabricație 2005.

În urma verificărilor suplimentare efectuate în bazele de date, polițiștii de frontieră au constatat că autoturismul figura ca“bun căutat pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile din Norvegia în data de 14.03.2018.

Femeia a declarat că a obținut autoturismul în schimbul unui alt vehicul marca Renault Trafic și suma de 500 de euro, neştiind că maşina este în atenția autorităţilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, iar mijlocul de transport, în valoare de aproximativ 4.500 de euro, a fost indisponibilizat la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac până la finalizarea cercetărilor.

Cetăţean român depistat la volanul unui autoturism cu permis de conducere fals 

 

În data de 25 aprilie 2018, în jurul orei 7, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II-Csanadpalota, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetăţeanul român Nicolae L, în vârstă de 37 de ani, cu domiciliul în județul Gorj, la volanul unui autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în România.

La controlul specific, bărbatului i s-a solicitat să prezinte, pe lângă documentele de identitate şi permisul de conducere. Acesta a prezentat un permis de conducere ce purta însemnele autorităților din România.

Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals, motiv pentru care bărbatul a fost condus la sediul P.F. pentru cercetări.

Faţă de cele constatate, bărbatul a declarat că nu posedă un permis de conducere şi nu a dat niciodată examen pentru obținerea lui. A achiziţionat documentul prezentat la controlul de frontieră de la o persoană necunoscută, contra sumei de 1.300 de euro.

Poliţiştii de frontieră au întocmit în cauză acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals, conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere. La finalizarea cercetărilor vor fi dispuse măsurile legale care se impun.       

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat o tânără din Mehedinți care a încercat să iasă din România folosindu-se de cartea de identitate a altei persoane.

În data de 24 aprilie 2018, în jurul orei 22, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, judeţul Arad, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, ca pasager într-un autocar înmatriculat în România, o persoană de sex feminin, care la controlul de frontieră s-a legitimat cu o carte de identitate eliberată de autorităţile din România.

Cu ocazia verificării documentului de călătorie, poliţiştii de frontieră au constatat că persoana de sex feminin nu este una şi aceeaşi cu cea din cartea de identitate prezentată, motiv pentru care a fost condusă la sediul Punctului de Trecere a Frontierei pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoana este M.D., în vârstă de 18 ani, din judeţul Mehedinți. Tânăra a declarat că documentul prezentat la control este al unei persoane a cărei identitate o cunoaște, din Drobeta Turnu-Severin. Tânăra i-a plătit acesteia din urmă suma de 50 de euro, pentru a-i încredinţa documentul deoarece dorea să ajungă în Italia, la muncă.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei în cauză şi i-au întocmit acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, fals,uz de fals şi fals privind identitatea prin atribuirea unei identităţi reale a altei persoane, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Comisarul șef Laura Bondar, ITPF Oradea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *