Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Persoane din Iran, Irak, Siria, Turcia şi China, ascunse într-un automarfar


Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borş – judeţul Bihor au depistat 79 de persoane având cetăţenie declarată Iran Irak, Siria, Turcia şi China, care au încercat să iasă ilegal din ţară, ascunse în interiorul unui automarfar.

În dimineaţa zilei de 6 aprilie 2018, în jurul orei 9,30, la P.T.F Borş – I.T.P.F. Oradea s-a prezentat la ieşirea din ţară un cetăţean sârb, şofer al unui autocamion înmatriculat în Serbia, din documentele prezentate la control rezultând că efectuează un transport cu peleţi pentru Polonia.

Procedându-se la exploatarea analizelor de risc specifice, a fost efectuat controlul fizic al mijlocului de transport, de către echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră români şi maghiari, fiind descoperite ascunse în interiorul camionului 79 de persoane, dintre care 41 bărbaţi, 18 femei şi 20 minori.

Verificările preliminare au relevat faptul că cei în cauză sunt cetăţeni din  Iran, Irak, Siria, Turcia şi China, înregistraţi ca solicitanţi de azil în România.

Poliţiştii de frontieră continuă cercetările în vederea stabilirii tuturor detaliilor.

Subcomisarul Loredana Chifor, ITPF Oradea 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *