Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Polițiștii de frontieră din vest, pregătiți pentru afluxul de călători, de Paști


Apropierea Sărbătorilor Pascale readuce în ţară mulţi dintre cetăţenii români stabiliţi în străinătate, pentru a-şi petrece aceste zile împreună cu familia şi rudele, dar şi tot mai mulţi cetăţeni străini care doresc să-şi petreacă vacanţa în România.

În acest sens, conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea a dispus măsuri pentru suplimentarea personalului si folosirea la maxim a capacităţii punctelor de trecere a frontierei deschise pentru astfel de mijloace de transport.

 Astfel, în limita configuraţiei acestora şi, în funcţie de trafic, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire în/din ţară, pentru ca formalitățile de frontieră să se efectueze cu operativitate.

Menţionăm că la frontiera cu Ungaria, formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile ungare, sens în care Poliția de Frontieră Română  tine legatura cu autoritatile ungare in vederea alocarii, in comun, de personal suplimentar pentru acoperirea tuturor liniilor de control în punctele de trecere a frontierei cu Ungaria.

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea recomandă în continuare participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, într-un timp foarte scurt, respectiv:

  • pe raza jud. Arad: T.F. Nadlac – Nagylak; la P.T.F Nădlac II – Csanadpalota, la  P.T.F. Turnu – Batonnya și P.T.F. Vărşand – Gyula
  • pe raza jud. Bihor: T.F. Salonta – Mehkerek, la P.T.F. Borş – Artand, P.T.F. Valea lui Mihai – Nyirabrany și P.T.F. Săcuieni – Letavertes;

 

Totodată, în data de 8 aprilie 2018, înre orele 9–19, ora României, vor fi deschise și toate cele 7 puncte de trecere a frontierei ocazionale, respectiv :

  • 3 în județul Bihor:  P.T.F Roșiori, P.T.F. Cheresig și P.T.F. Voivozi
  • 4 în județul Arad: P.T.F. Iarmata Neagră, P.T.F. Grăniceri , P.T.F. Variași Mic și P.T.F. Nădlac III.

Reamintim ca, Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat aplicaţia on-line pentru autovehicule care este disponibilă pe pagina de internet  www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.

Subcomisarul Loredana Chifor, ITPF Oradea

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *