Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Poloiștii de la CSM Digi Oradea au câștigat jocurile cu Sportul Studențesc


Poloiștii de la CSM Digi Oradea au mai făcut încă un pas către finala Superligii Naționale, ediția 2017-2018, după ce și sâmbătă s-au impus în fața celor de la Corona Sportul Studențesc. De această dată a fost însă mult mai greu, bihorenii câștigând la limită, cu 10-9, după o partidă echilibrată, cu destule răsturnări de scor și cu golul victoriei orădene reușit în ultimul minut și jumătate de joc.

Cei de la Corona Sportul Studențesc au început mult mai bine de această dată, conducând cu 2-0, dar orădeni au revenit și au trecut la conducere cu 3-2, primul sfert consemnând însă scorul de 4-3 pentru CSM Digi.

După prima pauză, oaspeții au revenit mult mai determinanți, au egalat și chiar au trecut în avantaj din nou, după ce și-au adjudecat sfertul secund cu 3-1. Astfel, scorul în pauza mare a fost favorabil celor de la Corona, cu 6-5.

În jumătatea secundă, oaspeții chiar și-au mărit avantajul, la 7-5, dar orădenii au revenit spectaculos și au înscris patru goluri consecutiv, prin I. Szabo, J. Koopman, R. Georgescu și R. Szabo, intrând în ultima pauză cu avantajul de două goluri, scor 9-7.

Ultimele opt minute de joc au fost foarte disputate, cei de la Corona au înscris prin Vlad Georgescu, reducând din diferență la 9-8. La acest scor, gazdele au ratat un penalty, prin Koopman, care a trimis în bară, în replică, Oanță a înscris pentru 9-9, dar golul victoriei l-a reușit același jucător olandez din echipa orădeană, J. Koopman, când mai erau un minut și 20 de secunde de joc.

Cum pe final, bihorenii s-au apărat bine, jucătorii de la Corona nu au mai reușit să înscrie, iar CSM Digi a obținut o victorie importantă, cu 10-9, și conduce acum cu 2-0 la întâlnirile directe din această semifinală, mai având nevoie de un singur succes în ultimele trei partide, pentru a obține calificarea în ultimul act.
Golgheter a fost din nou, însă, olandezul Jesse Koopman, autor a patru goluri de această dată. Au mai înscris: Istvan Szabo – 3 goluri, Ramiro Georgescu – 2 goluri și Roland Szabo – 1 gol. De la Corona Sportul Studențesc, cel mai eficace a fost Josip Jerkovic, autor a 3 goluri, urmat de Vlad Georgescu, cu 2.

Meciurile 3 și 4 ale semifinalei vor avea loc la Brașov, iar jocul al 5-lea, dacă va mai fi nevoie de el și nu va fi tranșată calificarea până atunci, se va disputa tot la Oradea. Reamintim că sistemul de disputare a semifinalei este „cel mai bun din cinci partide”.

Florin Mihalca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *