Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Poloiştii de la CSM Digi Oradea, calificaţi în semifinalele Cupei LEN


Echipa orădeană de polo CSM Digi a obținut cea mai mare performanță după 1989 în cupele europene, reușind să se califice, sâmbătă seara, în semifinalele unei cupe continentale.
Astfel, elevii antrenorului Kadar Kalman s-au impus în fața italienilor de la Canottieri Napoli și în meciul retur, desfășurat în Italia. Partida care a contat pentru manșa a II-a a sferturilor de finală din LEN Euro Cup s-a încheiat cu scorul de 8-5 pentru CSM Digi. Cum și în tur vicecampioana României a câștigat la Oradea, cu 11-7, aceasta a acces în penultimul act al competiției, faza semifinală.
Pe sferturi în meciul de la Napoli s-a consemnat: 1-1, 1-1, 3-1 și 3-2 pentru elevii antrenorilor Kadar Kalman și Gheorghe Dunca.
După cum notează site-ul clubului orădean, „partida a avut parte de echilibru în prima repriză, însă a doua jumătate a fost controlată de bihoreni, aceștia mărindu-și ecartul construit încă din prima manșă, atunci când au învins la diferență de patru lungimi”.
Tiberiu Negrean și Mihnea Gheorghe au marcat câte două goluri, iar Andrei Prioteasa, Boris Pavlovic, Ramiro Georgescu și Max Costa și-au trecut în cont câte un gol pentru CSM Digi în acest joc.
Scorul general al acestei duble manșe a fost, astfel, 19-12 pentru CSM Digi.
Prin urmare, echipa orădeană și-a câștigat dreptul de a juca în penultimul act al celei de-a doua competiții continentale la polo. Alături de CSM Digi Oradea, în semifinalele LEN Euro Cup au mai ajuns și Ferencvaros Budapesta (Ungaria), SM Verona (Italia) și Jadran Herceg Novi(Muntenegru).

Florin Mihalca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *