Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Pompele de căldură apă-apă, cel mai ieftin sistem de încălzire mondială


În perioada 11-15 aprilie 2018 inventatorul orădean Adrian Fărcaș  a participat în calitate de reprezentant și delegat al României la cea de a XXXVI-a ediţie a Salonului Internaţional de Inventii din Geneva (Elvetia), salon in cadrul caruia a fost premiat cu MEDALIA DE AUR, 2 DIPLOME si un PREMIU SPECIAL din partea reprezentantilor statului Taiwan (China).
Mentionez faptul ca am obtinut mai multe distinctii, medalii de aur precum si marele premiu în cadrul unor saloane de inventică din Romania.
În cadrul salonului din Geneva, a expus brevetul de invenție, care se referă la un schimbător de căldură utilizat in domeniul pompelor de caldura si care aduce o  imbunatatire majora acestor sisteme de incalzire, brevet care ajuta la cresterea semnificativa a eficientei pompelor de caldura avand performanțe greu de egalat la nivel mondial, precum si la extinderea duratei de exploatare. Asa cum se stie, pompele de caldura apa-apa reprezinta cea mai ieftina solutie de incalzire a locuintei si a spatiilor comerciale cunoscuta la nivel mondial.
Caracteristicile principale ale schimbătorului de căldură sunt:
– capacitatea de expandare în caz de îngheț (astfel se elimina schimbătorul de căldură intermediar utilizat de toti producătorii de pompe de căldură apă-apă și scad simțitor costurile de implementare si exploatare, respectiv crește performanța pompei de căldură cu până la 20%).
– este confecționat dintr-un material antiaderent care previne formarea depunerilor (apa din foraj poate fi tulbure, cu un continut ridicat de impuritati si poate face depuneri, ducand la colmatarea schimbatoarelor uzuale)

– garantia produsului poate fi extinsă până la 20 ani, ținând cont de durabilitatea materialelor din care este confectionat.

Inventia este deja aplicata la scara larga in constructia pompelor de caldura Romanesti produse de o firma din Oradea care are o experiență de peste 10 ani în producerea, comercializarea si instalarea de sisteme de încălzire cu pompa de caldură care utilizează acest brevet realizat de inginerul cercetător, Adrian Ciprian Fărcaș.

Pompele de căldură apă-apă reprezintă cel mai ieftin sistem de încălzire la nivel mondial.

Asadar brevetul este utilizat de peste 10 ani pe piata si a ajuns la maturitate din punct de vedere al testelor si performantelor, revoluționează construcția pompelor de căldură și al panourilor solare din întreaga lume.

Tinand cont si ca utilizarea pompelor de caldura prezinta un trend ascendent in ultimii ani aceasta inventie prezinta un interes deosebit în rândul majorității populației.

Pe această cale doresc să mulțumesc celor care m-au sprijinit din toate punctele de vedere în realizarea și testarea acestor invenții destinate  pompelor de căldură.

2 Responses “Pompele de căldură apă-apă, cel mai ieftin sistem de încălzire mondială”

  1. Grigore Constantin Viorel
    aprilie 18, 2018 at 6:36 pm

    Multumesc ptr. ca ”existati”!!!! A-ti facut o treaba extraordinara. Imi doresc sa inteleaga toata lumea ca ceea ce faceti voi este „OK”. Cel putin, ptr natura, este ffff benefic!!! In curand o sa va contactez ptr a achizitiona o astfel de instalatie.

  2. Elena creanga-Nechita
    iunie 12, 2018 at 3:56 pm

    da, as vrea sa inteleg mai mult despre felul cum functioneaza si daca cineva deja a experimentat acest mod de incalzire.Ma intereseaza, in curand ma mut la sat unde renovez o casa veche si…sunt deschisa la nou si practic.Felicitari!S-o mai vad si pe asta spune mereu fiica mea.cu deosebita consideratie pentru ceea ce faceti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *