Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

”Porolissum CX Challenge”, prima etapă din Cupa României, la ciclocros


Sâmbătă, 21 octombrie, s-a desfășurat prima etapă din Cupa Romaniei la ciclocros, sub denumirea de Porolissum CX Challenge, care a cuprins atât o cursă de ciclocros cât și una de MTB pentru cei care nu dețin o bicicletă de ciclocros. Etapa a fost organizată lângă Porolissum, vechiul oraș roman stabilit ca tabără militară în anul 106 DC în timpul războaielor daco-romane ale lui Traian, o zonă plină de istorie cu construcții ce au dăinuit peste 2000 de ani.

La start s-au adunat sportivi din toată țara pregătiți să se afirme în Cupa României de ciclocros, pe un traseu nu foarte tehnic, dar rapid punând la încercare forța concurenților.

Traseul a avut mai multe pante descendente și ascendente pe care le puteai aborda în forță, dar și o urcare cu push-bike la care concurenții au fost nevoiți să-și ia în spate materialul de concurs, spre deosebire de cealaltă urcare abruptă unde era obligatoriu să stea în pedale și să urce panta.

Nu au absentat scândurile de 20-30 cm înălțime peste care concurenții ori au sărit în bunny-hop ori au trecut bicicletele în brațe ca niște „gentlemeni”. Echipa Carcover Racing Team s-a prezentat la start cu Raul Sînza la categoria U23, primul său concurs la noua categorie de vârstă și a reușit să se impună, în clasamentul general unde a împărțit locul I cu reprezentantul categoriei Elite, Madaras Attila.

La fete Bereczki Eszter a reușit să acapareze totul. A învins în cursa de  CX atât la Junioare cât și la general, dar și în cursa de MTB, unde a dominat concursul de la start până la finish. Lupuj Noemi a secundat-o, obținând locul al II-lea în cursa de CX la categoria de vârstă ceea ce i-a adus locul 3 în ierarhia generală a fetelor. De asemenea Kecskes David a venit pe locul al VI-lea iar Flavius Stanca pe locul 12 în cursa de CX la categoria amatori. A doua etapă din Cupa Națională de ciclocros e programată sâmbătă, 28 octombrie pe pista Alfa din Arad.

Victor Mihalcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *