Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Reunirea componenților Lotului Național de Sporturi Marțiale Coreene


Timp de patru zile, în perioada 21-24 septembrie, componenții echipei naționale a Federației Române de Sporturi Marțiale Coreene s-au reunit în vederea efectuării primului cantonament, care s-a desfășurat în comuna Sălard, „unde s-au putut bucura de sprijinul primar dr. Nagy Miklos și a consilierului Kindle Walter, care au asigurat cazarea și sala de antrenament pentru întregul lot”, după cum a declarat orădeanul Romeo Tulkos, vicepreședinte al Federației.

Prima reuniune a lotului a adunat 22 sportivi din Baia Mare, Cluj, Dej, Timișoara și Oradea. Sportivii au avut câte trei antrenamente pe zi, iar acestea au fost focalizate pe pregatirea fizică, tehnică, tactică și psihologică. Antrenorii echipei naționale, Mircea Muntean 6DAN (și președinte al federatiei), Romeo Tulkos 5DAN (vicepreședinte), Tripa Ferenc 4DAN, Andreea Ganea 3DAN și Victor Leahu 3DAN, și-au propus ca scop participarea la Campionatul European de Taekwon-do ITF din perioada 24-30 aprilie 2018 cu un lot de circa 20 sportivi și speră să reușească o clasare între primele 15 țări. Antrenamentele de lot național se vor repeta în lunile ianuarie și martie, iar antrenorii de lot vor urmări ca sportivii să ajungă la vârful de formă la Campionatul European.

„La următorul cantonament vom convoca un lot lărgit de peste 30 sportivi, evident nu toți vor participa la Campionatul European. Ne străduim să formăm echipele de juniori, seniori și veterani, în ideea să putem participa și la probele pe echipe, nu doar la cele individuale, astfel vor crește șansele de a obține medalii și de a ne clasa pe o poziție cât mai bună în clasamentul națiunilor”, a declarat Romeo Tulkos.

De menționat că doi sportivi din echipa de seniori au lipsit de la pregătirea de lot, Dombi Gyula suferind recent o intervenție chirurgicală, iar Bogdan Gug a reprezentat federația la congresul mondial de taekwon-do ITF, ce s-a desfășurat în Coreea de Nord, însa ei vor participa la Campionatul European din Estonia.

Florin Mihalca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *