Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Programul noii ediții a C.N. de baschet masculin și feminin


Formația de baschet feminin CSU Oradea și-a aflat programul din noua ediție a campionatului național. Precum la masculin, și la feminin competiția internă de baschet a cunoscut modificări în acest an. Astfel, în Liga Națională sunt programate grupe valorice. Orădencele fac parte din Grupa B, care cuprinde șapte formații. Pe lângă CSU Oradea mai sunt în componență și: Phoenix Constanța, Rapid București, Agronomia București, KSE Târgu Secuiesc, CSM Alexandria și CSM Târgu Mureș.

Din Grupa A vor face parte însă: Sepsi Sfântu Gheroghe, CSM Satu Mare, Țara Bârsei Brașov, Universitatea Cluj-Napoca, CS Baschet Arad și CSM Târgoviște

În prima fază, se va juca în sistem fiecare cu fiecare, tur-retur, iar apoi se vor constitui grupele „roșie” și „galbenă”. În Grupa roşie vor participa echipele de pe locurile 1-6 din Grupa A și cea de pe locul 1 din Grupa B (în total, 7 echipe), iar în Grupa galbenă vor lua parte formațiile situate pe locurile 2-7 din Grupa B (în total, 6 echipe).

Și în această fază se va juca în sistemul fiecare cu fiecare, tur-retur, iar la final, echipele din Grupa roșie, plus prima clasată din Grupa galbenă vor forma o nouă grupă de 8 echipe, care va juca în sistem play-off. Celelalte formații vor juca în alte grupe meciuri pentru stabilirea clasamentului final.

Ediția 2018-2019 a Ligii Naționale la baschet feminin va debuta pe data de 6 octombrie, când CSU Oradea va juca pe teren propriu, cu Agronomia București. În etapa a II-a, pe 13 octombrie, bihorencele vor avea liber, pentru ca în etapa a III-a, pe 17 octombrie, să evolueze în deplasare, pe terenul echiei Phoenix Constanța.

Până la campionat, CSU Oradea va evolua însă în Cupa României, pe 26 septembrie, când, astfel, va susține primul joc oficial din noul sezon. Atunci, bihorencele se vor duela cu KSE Târgu Secuiesc.

Florin Mihalca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *