Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Proiectul ”Prietenul meu special” a reunit o mulțime de voluntari


În perioada 6-9 ianuarie 2020, Asociația Zile Colorate a  organizat  tabăra „Prietenul meu special!” Scopul acestei tabere  a fost dezvoltarea și implementarea unui program special de dezvoltare personală pentru 10 copii cu cerințe educative speciale (CES), printr-un set de activități specializate de dezvoltare personală: terapie prin artă, terapie cognitiv-comportamentală și terapie prin joc( relaționare și gestionare a emoțiilor).

Prima zi a fost „Ziua siguranței”. Fiecare copil, însoțit de voluntarul lui, a participat la construirea unei mașini care, mai apoi, ne-a dus pe șosele pline de pericole. Am învățat să descifrăm culorile semaforului, să folosim trecerea de pietoni cu atenție și să nu consumăm medicamente sau alte soluții care pot fi periculoase. Scopul celei de-a doua zi,  „ Ziua prieteniei „!, pe lângă abilitătile dobândite, a fost acela de a lega prietenii. Prietenia rămâne dincolo de zidurile acestei clădiri, când acești copii se vor întâlni în alte contexte. Ei vor fi prieteni deja și nu va mai apărea fenomenul de discriminare. În „Ziua curajului!”,un copac a adunat toate temerile și fricile noastre, iar pentru fiecare am găsit soluții de ținut minte.

Ne-am folosit de experiențele prin care au trecut deja unii dintre copii pentru a învăța cum să facem față situațiilor delicate care pot apărea. Nu degeaba sunt ei speciali! ” Ziua bucuriei!” ni l-a adus pe Clovnul Pufulici care ne-a pictat în personajele preferate, ne-a făcut animăluțe și săbii din baloane și am devorat o pinatta. Sărituri spectaculoase și chipuri vesele au încheiat ziua pe gonflabilul uriaș. 
Lacrimile care au curs pe obrajii voluntarilor, muuultele îmbrățișări primite au sporit emoția și bucuria acestei zile. Pe tot parcursul celor 4 zile, jocurile de strategie și cele dinamice organizate de Marius Omuț de la MAIO Emotion, au unit noul grup format.

Mulțumim voluntarilor care au ales să-și dăruiască timpul și energia și au venit alături de noi. Descriem greu în cuvinte efortul și implicarea depusă de acești tineri.

Cu multă recunoștință și multă dragoste, le mulțumim!

Tabăra s-a desfășurat în incinta Liceului Tehnologic nr.1 Suplacu de Barcău. 

„Prietenul meu special!” este parte a proiectului „DIFERIȚI, DAR ÎMPREUNĂ!” , finanțat prin „START ONG” , un instrument de finanțare comunitară lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorow.

 

 

 

Au consemnat: Olimpia DRAGOȘ și Brîndușa CHIRA

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *