Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Acțiunea umanitară ”Qubiz Bike Ride” invită cetățenii la plimbarea pe bicicletă


Societatea ”Qubiz”, alături de Asociaţia Woodfellas, îi invită pe bicicliştii orădeni şi din împrejurimi la o plimbare pe două roţi în cadrul ”Qubiz Bike Ride”. Evenimentul are loc sâmbată, 23 septembrie, cu primul start la ora 9, în zona Băilor 1 Mai – Dealul Şomleu (Betfia).

Marcel Anghel, director executiv al Qubiz, explică de unde a venit ideea evenimentului: “În Qubiz, am încurajat foarte mult sportul, sub orice formă, chiar de la inceput. Jucăm volei, fotbal, tenis, baschet, mergem la înot. Cu toate astea, avem o afinitate aparte pentru mersul cu bicicleta. Cum vine primavara, e plină parcarea de biciclete. Avem colegi, care de fiecare dată când pot, vin cu bicicleta la birou, iar după program ieşim destul de des la o tură mai lungă, să nu ne pierdem antrenamentul. Fiindcă e un sport nemaipomenit, cu multe beneficii, care îi reunește uşor pe oameni, ne-am gândit să extindem invitaţia şi altor pasionaţi de ciclism. Aşa a apărut ideea pentru ”Qubiz Bike Ride”. Am povestit cu cei de la Asociaţia Woodfellas, care au experienţă în organizarea concursurilor de biciclete şi am ajuns de la idee la un plan concret.”

Istvan Fabian, membru al Asociaţiei Woodfellas, partener organizatoric, adaugă: “Noi ne dorim să susţinem cât mai mult mersul cu bicicleta şi am acceptat bucuroşi invitatia de a organiza un eveniment pentru biciclişti pe plan local. Anterior, am organizat Thermal Enduro pentru cei pasionaţi de partea extremă a ciclismului. Qubiz Bike Ride chiar e pentru toată lumea, de la mic la mare, de la amatori, la profesionişti.”

Qubiz Bike Ride susţine atât mersul cu bicicleta, cât şi o cauză umanitară. Banii strânşi din taxa de înscriere vor fi donaţi în întregime Fundaţiei Mihai Neşu pentru terapiile copiilor cu dizabilităţi.

Prin intermediul celor trei tipuri de trasee pe care le propune, Qubiz Bike Ride se adresează tututor categoriilor de vârsta şi de experienţă. Race – 20 km vizează bicicliştii experimentaţi, iar Open – 10 km a fost gândit pentru cei care preferă un ritm mai lejer, necompetiţional. Al treilea traseu e Cursa Familiei, un circuit de 3 km care poate fi parcurs de copii însoţiţi de cel puţin un aparţinător (părinte, bunic, unchi, mătuşă etc).

Evenimentul oferă premii la trei probe de concurs: Primii trei finalişti ai Probei de 20 de km, sunt premiaţi pe categorii, iar participanţii la probele ”Open” (Deschisă) pe distanța de 10 km şi ”Cursa Familiei” vor fi înscrişi în câte o tombolă cu premii.

Cei interesaţi se pot înscrie pe site-ul evenimentului www.qubizbikeride.ro până miercuri, 21 septembrie sau la numărul de telefon: 0742 064 278 sau pe email la adresa: ioana.silaghi@qubiz.com.

Ioana Silaghi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *