Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Retro Parada Primăverii


În ciuda vremii neplăcute de sâmbătă, iubitorii de mașini retro și-au făcut și anul acesta prezența, în parcarea Lotus Retail Park, pentru a admira bijuteriile pe patru roți și a se poza cu acestea. Retro Parada Primăverii 2022, organizată de Retromobil Club Romania Filiala Bihor, a reușit să îi atragă atât pe tineri cât și pe cei mai în vârstă, unindu-i pasiunea pentru mașinile de epocă.

Printre mașinile istorice expuse, a fost și un Chevrolet, a cărui posesor, Gaal Gabor, ne-a mărturisit că autovehiculul este din anul 1948, fiind adus din America și recondiționat de către proprietar. Mașina este scoasă la plimbare de obicei duminica, pentru a reduce riscul de a fi lovită sau zgâriată.

Un alt pasionat, prezent la Retro Parada Primăverii, a venit cu două mașini, din 1984, respectiv 1995, urmând să fie recondiționate, piesele necesare fiind foarte greu de găsit. ,, Problema la mașinile astea e că găsim foarte greu pe cineva care să se ocupe cu adevărat de ele…trebuie să faci din pasiune chestia asta” a declarat proprietarul mașinilor.

,,Noi am venit să vedem toate aceste mașini istorice, deoarece suntem foarte pasionați de ele, de orice este vechi și readus la starea lui naturală…Sunt ceva aparte” a declarat unul dintre tinerii prezenți la expoziția de mașini.

Astfel  doritorii au putut pentru o clipă să se întoarcă în trecut și să admire o parte din farmecul altor epoci.

 

 

 

Larisa BĂRCUI , Jurnalism anul I

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *