Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Rezultate bune ale orădenilor, la Campionatul Național de Judo (U23)


Sportivii orădeni au obținut rezultate bune la Finala Campionatului Național de judo Ne Waza (luptă la sol) U23, întreceri care s-au desfășurat la Cluj Napoca, în data de 26 noiembrie 2017.

Astfel, în întrecerea feminină, sportiva de la LPS CSS Liberty Oradea, Bianca Suciu, concurând la cetegoria + 63 kg, a obținut medalia de argint și titlul de vicecampioană națională, după ce a înregistrat două victorii în grupe și o înfrângere în finala categoriei, în fața clujencei Mazilu.

De menționat că Bianca Suciu este pregătită de profesoara Olimpia Ianc, este o sportivă foarte tânără, având doar 15 ani și încheie astfel un an foarte bun, în care ea a obținut medalii la categoriile de vârstă U18, U21 și U 23.

O altă medalie de argint și, de asemenea, titlul de vicecampion național, a mai obținut în întrecerea masculină și Răzvan Bodea, la categoria + 81 kg. Este vorba despre un sportiv legitimat la CSM Liberty Oradea, care a avut, de asemenea, un parcurs foarte bun, până în finala categoriei, parcurs în care a învins sportivii Ionasciuc de la Cluj, Croitoru de la Iași și, în semifinală, pe ciucanul Botond. În finală însă a pierdut strâns, în fața lui Stoica, sportiv tot de la Miercurea Ciuc.

Cu acest rezultat, Răzvan Bodea a revenit în rândul medaliaților, după o îndelungată recuperare în urma unei accidentări suferite la genunchi.

O medalie de bronz a mai obținut însă și David Pusztai, sportiv tot de la CSM Liberty Oradea, în limitele categoriei 81 kg, el fiind învins de vicecampionul categoriei, clujeanul Sulca, în primul meci, după care a avut un traseu fără greșeală, câștigând trei întâlniri și, astfel, clasându-se pe treapta a treia a podiumului.

Ambii sportivi sunt pregătiți de profesorul Emil Morar.

 

Florin Mihalca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *