Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

„Şcoala altfel”… în tren


În cadrul săptămânii „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, programele educaţionale pentru copii, vin în întâmpinarea părinţilor şi a cadrelor didactice cu propunerea unor călătorii individuale sau in grup la alegere pentru copii, pe distanţe scurte. Copiii învaţă că trenul este cel mai prietenos mijloc de transport cu mediul înconjurător şi că regula de bază pentru efectuarea unei călătorii este aceea de a avea bilet!

Aflat la a treia ediție, programul  „Școala altfel… în tren” a atras anul acesta un număr impresionant de elevi și cadre didactice dornice să cunoască mai bine domeniul feroviar. Sunt înscriși peste 4300 de copii care vor participa la diverse activități, cum ar fi vizite la: depori de Locomotive , călătorii cu trenul pe diverse rute. Tot în cadrul săptămânii „Școala Altfel”, într-un tren Săgeata Albastră vor avea loc atelierele educaționale pentru copii „Poftiți în vagoane”, care se desfășoară în Remiza de Automotoare din Bucureşti. Cei mici au ocazia să viziteze cabina mecanicului si bordul de comandă al trenului, să experimenteze profesiile de controlor de tren și mecanic de locomotivă.

Se speră ca prin programul „Școala altfel… în tren”, cât mai mulți copii să aibă posibilitatea de a face cunoștință cu domeniul feroviar, atât prin activitățile derulate de CFR Călători, dar și prin cele ale Muzeului CFR, Societății Feroviare de Turism și CFR Infrastructură.

Biroul de presă al CFR Călători

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *