Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Se realizează un nou pasaj auto, peste șoseaua de centură, lângă universitate


A fost finalizat, proiectul de hotărâre privind demararea procedurii de transmitere a suprafeței de 3 ha, Primăriei Oradea, aflată acum în administrarea Ministerului Transporturilor, în vederea realizării „Pasajului denivelat peste drumul de centură al Municipiului Oradea” făcând legătura cu str. Universității, o investiție de utilitate publică.

Studiul de fezabilitate pentru realizarea acestui pasaj este finalizat. În ședința ordinară din luna octombrie va fi aprobat, dar pentru a putea începe lucrările este nevoie ca terenul pe care urmează să se facă  pasajul să fie în administrarea sau în proprietatea Consiliului Local.

Noul proiect prevede amenajarea intersecției între drumul de centură și str. Universității, prin realizarea unui pasaj denivelat, care permite fluidizarea circulației de tranzit și care va lega zona centrală a municipiului cu Parcul Industrial Eurobusiness 2, piața Obor, supermarketuri.

Deoarece traficul pe şoseaua de centură este în creștere, s-a impus necesitatea reconfigurării intersecțiilor cu străzile de intrare-ieșire. Astfel au fost construite pasaje supraterane peste drumul de centură în zona străzii Nojoridului și Ciheiului. 

În mod asemănător în perioada 2001/2003, a fost realizată şoseaua de centură al municipiului Oradea, obiectiv care a scos traficul greu și de tranzit din municipiu.

Dinicu Braghină

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *