Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Secția clinică de chirurgie oncologică și generală de la Municipal, reabilitată


Spitalul Clinic Municipal Dr. Gavril Curteanu a reabilitat recent din fonduri proprii Secția clinică de chirurgie oncologică și generală. Aceasta este situată la etajul al IV-lea al spitalului și dispune de 4 săli de operație, dotate la standarde europene prin fonduri UE.

Lucrările de modernizare a Secției Clinice de chirurgie oncologică și generală s-au desfășurat pe parcursul lunii februarie 2018, timp în care s-au efectuat mai multe lucrări și achiziții: schimbarea grupurilor sanitare, igienizări, zugrăveli, dotarea cu mobilier a saloanelor, dotarea cu televizoare a saloanelor pacienților, achiziția de truse chirurgicale, achiziția de echipament medical (termometre non-contact, tensiometre, pulsoxiometre, sistem de monitorizare a funcțiilor vitale, EKG, barbotoare oxigen etc).

Valoarea lucrărilor, toate efectuate din fondurile proprii ale Spitalul Clinic Municipal Dr. Gavril Curteanu, a fost de 1.477.583 lei (cu TVA inclus).

Secția clinică de chirurgie oncologică și generală, coordonată de dr. Dejeu Dănuț – șeful secției, dispune de 25 de paturi. Fiecare salon este dotat cu 2 paturi, TV și grup sanitar propriu.

”În prima lună de funcționare a secției modernizate, respectiv în luna martie, am efectuat 193 de intervenții chirurgicale, dintre care 102 de chirurgie generală și 70 de chirurgie oncologică și 11 pe ambulator. În activitatea noastră medicală ne axăm pe două direcții: chirurgia oncologică și chirurgia minim invazivă – laparoscopică, și datorită practicării acesteia din urmă durata medie de spitalizare pe luna martie a fost de 2,6 zile. Media intervențiilor chirurgicale efectuate într-o zi este de 10. Operăm pacienți din județ, din zonele limitrofe județului, dar și din zone mult mai îndepărtate precum Moldova sau Galați. Pe viitor, dorim să ne dezvoltăm, să creștem numărul de paturi undeva la 50 și să înființăm trei compartimente noi: ginecologie oncologică, urologie oncologică și chirurgie toracică. Astfel, dorim să se închidă aici cercul bolnavului oncologic”, a precizat șeful Secției clinice de  chirurgie oncologică și generală, dr. Dejei Dănuț.

În urma lucrărilor de reabilitare a secției, pacienții internați aici beneficiază de cele mai bune condiții hoteliere. Astfel, mâncarea gătită în bucătăria spitalului este servită în recipiente de unică folosință, pacienții primesc de cum se internează un pachet de igenizare și știu încă de la intrarea în spital cu cine interacționează, existând încă din anul 2014 un cod de culori al halatelor purtate de angajații spitalului (medic – alb, asistent – roșu, infirmieră – albastru, brancardier – verde).

În Secția clinică de chirurgie oncologică și generală lucrează 5 medici – toți fiind supraspecializați pe chirurgie oncologică și chirurgie laparoscopică avansată, 8 asistente, 5 infirmiere și 1 registrator medical.

”Pe viitor, Spitalul Clinic Municipal Dr. Gavril Curteanu dorește reabilitarea din fonduri proprii și a Secției de recuperare medicală endocrinologie (et. V), a Secției de Medicină Internă și a fostei locații a Secției de Urologie (mutată în prezent la Spitalul Județean), toate acestea pe lângă lista de investiții din fonduri proprii în valoare de cca 10 milioane lei”, a precizat managerul Spitalului Clinic Municipal Dr. Gavril Curteanu, d-na Maria Silaghi.

Biroul de presă

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *