Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Semnificaţiile Patimilor, Răstignirii, Postului şi Învierii Lui Iisus Hristos


Sfântul Paşte reprezintă cea mai importantă sărbătoare care celebrează Învierea Lui Iisus Hristos din morţi , descrisă în Noul Testament că a avut loc la trei zile după crucificarea Sa de către  romani la Golgota. Acesta este punctul culminant al Patimilor Lui Hristos, precedate de Postul Mare, o perioada de patruzeci de zile de post, rugăciune  şi penitenţă .

Faptul că Iisus a trăit și a murit prin răstignire este clar și public, fiind înregistrat  în istorie. Sunt câteva referiri privind viata Lui Iisus și impactul Lui în lume. Senatorul și istoricul roman Tacit (Caiu Corneliu Tacit – sau Publius) a fost fascinat de personalitatea Lui Iisus și a ucenicilor creștinii, care apoi au fost martirizați pe vremea lui Nero cel care a dat vina pe creștini, susținând că ei au aprins Roma! Tacit vorbește clar despre Iisus ca despre o persoană istorică, crucificat pe vremea lui Pilat din Pont; el spune că până în anul 65 e.n.  credința creștină s-a întins rapid nu numai în Iudeea ci în toată Mediterana și până la Roma, astfel încât însuși împăratul Nero a trebuit să facă ceva.

Învierea Domnului este piatra de temelie şi garanţia învierii morţilor. De acest măreţ praznic atârnă mântuirea noastră, deoarece prin învierea Sa, Hristos ne-a adus o nemărginită bucurie. El ne-a izbăvit de moarte, din robia păcatului şi de osânda iadului, redeschizând uşile Raiului. Dacă cerul s-a întunecat la moartea Sa pe cruce, la slăvita Sa înviere din morţi toate s-au umplut de lumină, atât cerul  cât şi pământul. Lumina Lui Hristos a luminat prin Înviere întreaga fire văzută şi nevăzută, creată de Dumnezeu. Lumina strălucitoare a Învierii Domnului învăluie sufletele tuturor creştinilor, transfigurându-le, curăţindu-le, înnobilându-le, înălţându-le spre tronul Celui Preaînalt.

TOCMAI  DE ACEEA NOI VĂ SPUNEM TRADIŢIONALA ŞI CREŞTINEASCA URARE  HRISTOS A îNVIAT !

Familia Mihai Miron

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *