Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

În parteneriat și cu UZP filiala Bihor: seria de filme documentare „Uitarea înseamnă o nouă condamnare”


 

Pe 9 martie, Ziua Foștilor Deținuți Politic, când în calendarul ortodox se prăznuiește ziua celor 40 de Mucenici din Sevastia, va fi lansată seria de filme documentare „Uitarea înseamnă o nouă condamnare”, proiect început în cadrul Școlii de vară Astra, organizată de Festivalul de Film și Istorii Râșnov și susținută de Black Sea Trust

Cursurile Școlii de Vară „Astra”, organizate anul trecut în perioada 21-30 august, în cadrul Festivalului de Film şi Istorii Râșnov, încep să dea roade. Unul dintre proiectele de succes este cel al echipei orădene, care constă în realizarea unei serii de filme documentare intitulate generic „Uitarea înseamnă o nouă condamnare”. Materialul video-documentar urmărește, timp de zece episoade, să aducă în spațiul public mărturiile directe ale foștilor deținuți politic bihoreni care au cunoscut ororile Gulagului românesc în perioada comunistă.

Primul episod, „Adolescentul în zeghe. Traian Bodea”, va fi postat pe canalul de YouTube al Memoriei Rezistenței (www.memoriarezistentei.ro este o platformă care prezintă biografii ale foștilor deținuți politic din Bihor), în 9 martie 2021, următoarele nouă episoade urmând să fie prezentate, succesiv, în prima sâmbătă din fiecare lună, tot pe acest canal media.

Linkul de promovare al primului episod se poate descărca aici https://we.tl/t-AL4tlzVI6J.

Echipa proiectului este formată din Cristina Liana Pușcaș – cercetător, Ana-Maria Borz – studentă la Istorie și Andreea Bot – studentă la Jurnalism, ambele de la Universitatea din Oradea, iar consultanți sunt Dr. habil. Cosmin Budeancă – Fundația Culturală Memoria și Mihai Dragomir – Asociația Mioritics.

Parteneri:

Asociația Cei 40 de Mucenici

Asociația Foștilor Deținuți Politici din România – Filiala Bihor

Departamentul de Științe Politice și Științele Comunicării și Departamentul de Istorie din cadrul Facultății de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării de la Universitatea din Oradea

Parteneri media:

www.oradeaindirect.ro

www.uzpbihor.ro

Mulțumiri:

Adrian Ardelean

www.memoriarezistentei.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *