Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Sfânta zi de Crăciun sărbătorită și la Penitenciarul Oradea


Sărbătorile creştine de iarnă reprezintă o perioadă de mare încărcătură afectivă pentru fiecare dintre noi, Crăciunul fiind o sărbătoare a bucuriei şi veseliei,  marcată prin emoţia naşterii Domnului Iisus Hristos. În această perioadă reînvăţăm să dăruim, să nu-i uităm pe cei sărăci, pe cei fără adăpost, pe cei bolnavi, pe cei din închisoare, pe bătrânii din azile, pe copiii din orfelinate şi pe toţi cei care suferă.

Fiind o perioadă cu semnificaţii profunde, lipsa celor dragi, a familiei,  este acut resimţită de persoanele private de libertate. În acest context, în Penitenciarul Oradea au avut loc întâlniri între persoanele private de libertate şi copii acestora aflaţi în centrele de plasament dar şi cu familiile celor care menţin o legătură instabilă inclusiv între minorii custodiaţi şi părinţii lor. În jurul bradului împodobit de persoanele private de libertate au avut loc o serie de activităţi specifice Sărbătorilor de iarnă: video proiecţii despre obiceiuri şi tradiţii româneşti de Crăciun şi expoziţii cu tablouri şi obiecte decorative.

Seria activităţilor cu specific de iarnă continuă, în fiecare zi fiind aşteptaţi grupuri de colindători ai diferitelor culte religioase care vor aduce vestea Nașterii Mântuitorului celor necăutaţi. Sfânta Liturghie va fi transmisă în direct prin intermediul televiziunii cu circuit închis.

Activităţile propuse în această perioadă a anului au ca scop valorificarea promovarea, respectarea şi transmiterea, prin intermediul activităţilor de reintegrare socială, a tradiţiilor şi obiceiurilor populare româneşti în rândul persoanelor private de libertate custodiate la nivelul Penitenciarului Oradea.

Adina Bîrda, purtător de cuvânt al Penitenciarului Oradea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *