Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Sfârșitul de săptămână activ prin tura pe bicicletă ”Printre dealuri și coline”


Agenția de Management al Destinației Bihor are misiunea de a pune în valoare patrimoniul turistic, natural și antropic din județul Bihor. În centrul preocupărilor constante ale agenției se regăsesc crearea de oferte turistice integrate, realizarea de proiecte și strategii pentru dezvoltarea sectorului turistic, eficientizarea serviciilor turistice și îmbunătățirea dialogului dintre turiști, operatorii din domeniu, administrația publică locală, sectorul academic și societatea civilă.

În acest sens Agenția de Management al Destinației Bihor, Asociația pentru Dezvoltare Comunitară Codru Moma în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Bihor și Bellotto organizează în 19 și 20 August, a doua ediție a evenimentului ” Redescoperă Bihorul pe Bicicletă – PRINTRE DEALURI ȘI DOLINE”.  Astfel vă propune o altă variantă de a vă petrece un week-end la munte. O tură pe bicicletă printre dealuri și doline, iar  cei care preferă drumeția sunt invitați la o plimbare prin Munții Codru Moma.

Sfârșitul de săptămână activ – Tura pe bicicletă

Vom străbate împreună pe bicicletă o zonă pitorească din Platoul Carstic Vașcău, cu o frumusețe în mare parte nedescoperită: Traseul Colești – Platoul Vașcău – Satul Izbuc – Satul Călugări – Mănăstirea Izbuc şi retur.

Este un traseu ușor, care se parcurge în cea mai mare parte pe asfalt și care oferă peisaje naturale specifice. În plus se va vizita Mănăstirea de la Izbuc, cu bisericile de piatră și lemn.

Pornirea pe traseul de biciclete va avea loc sâmbătă la ora 11 de la Tăul din satul Colești. Pe traseul propus se pot folosi biciclete MTB sau trekking, dotate inclusiv cu cauciucuri subțiri, necramponate. Datorită diferențelor de nivel nu se recomandă utilizarea bicicletelor de oraș.

Traseul are o lungime totală de 25 de km, din care distanța în urcare este de 6 km, cea în coborâre de 9,6 km, iar lungimea de drum orizontal este de 9,5 km.

Informații tehnice:

Urcuș dificil … 0.1 km

Altitudine minimă … 400 m

Altitudine maximă … 520 m

Diferență nivel urcare … 190 m

100 de locuri disponibile cu autocarul până la Colești!

Transportul turiștilor din Oradea spre Colești și retur se va face cu autobuzul în limita locurilor disponibile. Formularul de înscriere pentru deplasarea cu autocarele poate fi accesat de pe link-ul:    https://goo.gl/forms/1GgzXNXDreUAeVI63

Prețul călătoriei este de 30 de lei pentru o persoană, dus întors și se achită la urcarea în autobuz. Bicicletele vor fi transportate cu ajutorul a două remorci atașate autocarelor și o camionetă cu remorcă asigurată de organizator.

Recomandăm bicicliștilor să completeze din timp acest formular, locurile sunt limitate. Înscrierea pentru transportul cu autocarul se va termina în momentul în care sunt 100 de persoane înscrise. Pentru a putea gestiona evenimentul toți participanții să completeze formularul de înscriere indiferent de modul cum ajung la Colești.

Plecarea din Oradea cu autobuzul va avea loc la ora 7,30 din fața Universității Oradea, iar întoarcerea este programată  la ora 18,30.

Foc de tabără și muzică bună

Pe parcursul zilei de sâmbătă se vizitează Platoul Vașcău, Portalul Peșterii Câmpeneasca, Mănăstirea Izbuc, Biserica de lemn din curtea lăcașului de cult și vor fi degustate produse culinare tradiționale pregătite de localnici.  Sâmbătă seara va fi organizat un foc de tabără și un concert live, iar duminică va fi organizată o drumeție prin Munții Codru Moma, prilej cu care vor putea fi admirate peisaje pitorești.

Participanții care doresc să rămână peste noapte în sat, vor avea la dispoziție, gratuit, o zonă de camping cu apa potabilă și toaletă! Vizitatorii trebuie să-și asigure hrana cu excepția serii de sâmbătă, când se va pregăti un ceaun pentru toți participanții.

Agenția de Management al Destinației Bihor își propune să participe la promovarea turismului din județul Bihor și să se implice în managementul destinațiilor turistice. Potențialul turistic poate fi valorificat prin crearea unor evenimente active care respectă mediul înconjurător precum și atragerea în destinațiile turistice a evenimentelor cu notorietate, respectând însă principiile turismului responsabil.

Gabriel Bonaciu, Consultant în management și turism

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *