Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Sfârșitul e un nou început !


Număr de solicitări extrem de mare, intervenţii pe măsură, acţiuni în comunitate benevole pentru sprijinirea semenilor, iniţiative şi speranţe pentru reînnoirea parcului auto, pentru dezvoltarea sistemului de voluntariat şi în special pentru pregătirea cadrelor medicale.

Conducerea interimară a unităţii de urgenţă a prezentat, în cifre şi grafice, activitatea depusă în acest an, cu bune şi cu rele.

Chemaţi de 100.000 ori

SAJ a avut din ianuarie şi până în noiembrie a.c. nu mai puţin de 97.023 solicitări la 112 şi 77.627 de intervenţii. De la începutul anului în curs şi până la finele lui noiembrie, echipajele medicale SAJ Bihor au asistat 63.913 de persoane, au acordat prim ajutor medical de specialitate la peste 600 de cazuri de stop cardio respirator şi la 264 de accidentaţi, parcurgând 3.118.544 km.

Accent pe pregătire

Pregătirea continuă a echipajelor medicale SAJ Bihor este prioritară pentru actuala conducere. La fel şi programul de voluntariat şi acţiunile în comunitate.

În 2017, o mare realizare a fost atinsă cu ajutorul actorului Şerban Borda, în campania „Salvează o inimă. Poate chiar a ta”. Cu ajutorul voluntarilor, acţiunea a avut ca scop achiziţia de defibrilatoare automate. Au şi fost cumpărate şi montate la Teatrul Regina Maria respectiv la Universitatea Oradea. Aparatele pot fi folosite de oricine vrea să ajute o persoană pe stradă fiindcă au comenzi vocale, astfel încât cel care le foloseşte pentru a ajuta un om în stop cardiorespirator trebuie doar să urmeze paşii indicaţi vocal.

Pregătirea voluntarilor, dar şi a comunităţii a fost un alt obiectiv atins. Din 2015 şi până acum, aproape 1000 de oameni au fost interesaţi de cursurile de voluntari la SAJ Bihor, din cei înscrişi fiind selectaţi cei ce au şi dorit să lucreze ca voluntari, nu doar să aibă noţiuni mai multe despre acordarea primului ajutor de bayă, avansat şi în caz de traumă.

În 2017, nu mai puţin de 1000 de bihoreni au primit noţiuni de bază pentru acordarea de prim ajutor de la SAJ Bihor. Împreună cu Asociaţia pentru educaţie şi siguranţă rutieră, SAJ Bihor a predat la peste 300 de elevi tehnicile elementare în acordarea de prim ajutor. Şi personalul medical ce deserveşte unităţile de învăţământ de sdub tutela ASCO a fostr instruit să acorde un prim ajutor elementar. SAJ Bihor a ajutat la instruirea personalului Aquapark Nymphaea, de la Teatrul Regina Maria şi Arcadia, de la Connectronics în acordarea primului ajutor elementar.

Plan pentru 2018

Reprezentanţii SAJ Bihor (managerul dr. Liciniu Venter, dr. Ionela Gui – director medical, Laszlo Gencsi – asistent şef şi ec. Liviu Popa Sabău – director economic) pregătesc deja acţiuni în comunitate ce se vor desfăşura în 2018.

Dir. Economic a anunţat că din ianuarie 2018 până la finele lui februarie se vor relua înscrierile pentru un nou curs de voluntari, că în jur de 300 de cadre didactice vor urma să beneficieze de instruire în acordarea de prim ajutor elementar la copii, printr-un program special.

Nu în ultimul rând, reprezentanţii SAJ Bihor aşteaptă reînnoirea parcului auto. Conform informaţiilor primite, în ianuarie 2018 se va începe procedura de achiziţie şi probabil la finele verii vor ajunge primele maşini noi. Ambulanţa Bihor ar avea nevoie urgent de minim 20 de maşini de intervenţie.

sursa: bihon.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *