Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Longevitatea se învață, ca orice lucru de pe Pământ


  1. Mizați pe ceaiul verde. Ceaiul verde este o băutură traditională in China, tara care numara o multime de persoane trecute de 100 de ani. Cercetatorii de la „Medical ColleLe Mercredi 18 octobre 2017 7h13, Silvia Minea <silviamineage of Ohio” au descoperit, in 1997, ca pe langa antioxidantii continuti, ceaiul verde inhiba formarea si dezvoltarea celulelor canceroase.

 

  1. Adoptati o pisica. Karen Allen, cercetator in medicina la Universitatea Buffalo (Statele Unite), afirma ca „pisica joaca rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului”. O pisica in casa inseamna, deci, scaderea tensiunii arteriale – ca urmare – si a riscurilor unei boli cardiace.

 

  1. Descoperiti algele tineretii vesnice. Spirulina constituie, realmente, o sursa unica de oligoelemente si de acizi grasi esentiali, ale caror proprietati in prevenirea imbatranirii nu mai trebuie demonstrate. Rezultatul: o cura cu spirulina(capsule) aduce un surplus de tonus si de vitalitate.

 

  1. Imitati albinele si convertiti-va la miere si polen. Un studiu recent efectuat intr-un spital din New York a demonstrat ca ele actioneaza pozitiv asupra colesterolului si a trigliceridelor. Este de retinut ca speranta de viata la apicultori este superioara celei a populatiei in general.

 

  1. Crutati-va partenerul/partenera de viata. 5% din cazurile de cancer pulmonar se datoreaza fumatului pasiv, cand fumator este tovarasul de viata sau colegii de birou. Un studiu american a constatat o crestere cu 23% a mortalitatii coronariene la barbatii nefumatori, casatoriti cu femei fumatoare.

 

  1. Tineti sub control tensiunea arteriala. Odata cu imbatranirea, tensiunea arteriala afecteaza tot mai mult speranta de viata. Prevenirea ei se bazeaza pe reguli de viata bine cunoscute: un kenko super mini pe centrul nervului anghinal, exercitiile fizice, regimul alimentar echilibrat, sare cu masura si, la nevoie, reducerea excesului de greutate.

 

  1. Beti apa cu paharul mare. Cercetatorii Japonezi si Americani au demonstrat ca peste 5 pahare de ApaPi Alcalina

Optimizata Hexagonala baute zi de zi reduc cu 60% riscul afectiunilor cardiace.

 

  1. Atentie la insulina! Hormon-cheie al metabolismului – adica al utilizarii energiei alimentare, insulina accelereaza procesul de imbatranire, atunci cand este produsa in cantitate prea mare.Morala: zaharul putin va mentine tineri. Mancati miere!

 

  1. Supravegheati-va ereditatea. Fiecare dintre noi este dotat cu o mostenire genetica pe care ar trebui sa o studiem indeaproape, pentru ca adeseori prezentam aceleasi predispozitii la o boala sau alta ca parintii sau bunicii nostri.

 

  1. Spalati-va pe maini. O igiena reprosabila a mainilor (4 spalari pe zi) va permite sa contractati cu 25% mai putine guturaiuri si cu 50% mai putine gastroenterite, comparativ cu persoanele care se spala pe maini o singura data pe zi.

 

  1. Faceti siesta. O echipa de cercetatori de la Universitatea din Boston a demonstrat ca o siesta facuta la mijlocul zilei poate face sa dispara

semnele de oboseala a creierului si sa sporeasca performantele de memorie. Ei au constatat, de asemenea, o ameliorare cu 20% a capacitatii de invatare la persoanele care pot sa doarma in orele de pranz.

 

  1. Evitati medicamentele combinate. Cardiacii care iau medicamente pentru inima, dar si aspirina, prezinta un risc de criza cardiaca cu 75% mai mare decat cei care evita aceasta combinatie – arata un studiu efectuat recent in Scotia pe 7000 de subiecti.

 

  1. Inveliti-va. Conform unui studiu realizat la Universitatea din Lille, scaderea brusca de temperatura sporeste cu aproape 13% riscul unei crize cardiace.

 

  1. Curatati tastatura calculatorului. Bacteriologii de la Universitatea din Arizona au constatat ca aceasta contine – in medie – 25.000 de germeni microbieni, adica de 300 de ori mai mult decat colacul toaletei de la o institutie publica.

 

  1. Testati unul din secretele sanatatii detinute de Kneipp: mergeti cu picioarele goale prin iarba uda de roua (atentie la viespi!). Acest pastor, din secolul al XIX-lea, precursor al terapiilor alternative, o facea in fiecare dimineata, pentru antrenarea rezistentei fizice.

 

  1. Incercati homeopatia. Studiile tind sa demonstreze tot mai mult ca homeopatia face sa dispara numeroase simptome, mai ales cele ale fibromialgiei, adica oboseala cronica, de care sufera 1-2% din totalul populatiei de pe glob.

 

ALIMENTATIE:

 

  1. Ciocniti paharele. Pentru dr. Leonard Guarant de la Institutul de tehnologie din Massachusetts, consumul zilnic de vin (1 pahar) prelungeste speranta de viata cu aproape 30%.

 

  1. Limitati consumul de carne. De aproape 50 de ani, studiile epidemiologice atrag atentia oamenilor de stiinta asupra anumitor patologii cronice asociate consumului de carne. La modul ideal, un adult n-ar trebui sa ingereze mai mult de 120 g de carne de vita pe saptamana.

 

  1. Consumati otet de mere. Utilizarea ca remediu a otetului de mere a fost popularizata de un medic american din Vermont, dr. Jarvis. Acesta a constatat longevitatea exceptionala a persoanelor care-l consumau si a inceput sa il prescrie pacientilor sai (in doze moderate) datorita virtutilor sale drenante.

 

  1. Mancati ciocolata. Prestigiosul „British Medical Journal” a publicat recent un studiu efectuat pe 8000 de subiecti, demonstrand ca cei care

consumau o cantitate mica de ciocolata (intre 1-3 tablete pe luna), riscul mortalitatii era mai scazut cu 36% decat la cei care nu consumau ciocolata deloc.

 

  1. Nu neglijati usturoiul! Dupa ce-au descoperit un numar foarte mare de centenari in comitatul Jinshan, specializat in cultura usturoiului, cercetatorii chinezi au ajuns la concluzia ca acesta prelungeste viata. Usturoiul are capacitatea de a reduce tensiunea arteriala.

 

  1. Consumati Jade Green Zimess (orz verde), nuci, tofu si fasole. Cercetatorii din Toronto au descoperit faptul ca la persoanele care au

introdus, timp de o luna, in alimentatia lor obisnuita jade green zimess,nuci, tofu si fasole, nivelul colesterolului a scazut cu 40%.

 

  1. Nu sariti peste micul dejun! La persoanele care obisnuiesc sa manance dimineata, cazurile de obezitate sunt cu 44% mai putine decat la cele care se abtin.

 

  1. Consumati banane in fiecare zi. O banana pe zi aduce 400 mg de potasiu, care permite reducerea cu aproape 40% a riscului unui atac

cardiac!

 

  1. Consumati mere in fiecare zi. La persoanele care cedeaza in mod regulat tentatiei de a musca dintr-un mar, riscurile unor boli cardiace sunt cu 30% mai mici decat la persoanele care rezista acestei tentatii.

 

  1. Consumati salata zilnic. Foile de salata verde contin luteina, o substanta din familia carotenoidelor, puternici antioxidanti. Luteina pare sa

joace un rol benefic pentru sanatatea inimii si pentru sistemul imunitar.

 

  1. Savurati desertul „anti-imbatranire”. Luati doi pumni de fructe rosii (cirese, capsuni, zmeura, coacaze etc.) si stropiti-le cu lapte acru. Indulciti desertul – dupa gust cu miere si veti obtine un adevarat regal de flavonoide, substante care combat oxidarea, cea care ne îmbatraneste celulele.

 

PSIHOLOGIE

 

 

  1. Plangeti! Lacrimile permit evacuarea unui exces de tensiuni daunatoare sanatatii. Unii afirma chiar ca longevitatea femeilor s-ar datora capacitatii lor de a elimina toxinele plangand.

 

  1. Imbratisati-le pe femei. Conform invataturii taoiste, femeile au efecte benefice asupra longevitatii: transforma energiile negative in energii

pozitive. Strangand in brate o femeie , va reincarcati cu energie vitala.

 

  1. Iesiti din cochilie. Activitatile sociale si relationale imbunatatesc speranta de viata: persoanele mai active social fumeaza mai putin, mananca mai sanatos, fac regulat exercitii fizice si stiu sa vorbeasca despre problemele lor.

 

  1. Priviti partea buna a lucrurilor. Optimistii traiesc mai mult decat pesimistii si prezinta mai putine riscuri de deces prematur. Fericirea si optimismul par, de asemenea, sa sporeasca numarul celulelor noastre imunitare, armele cele mai eficiente ale organismului impotriva bolilor.

 

  1. Recitati poezii. Cercetatorii elvetieni au demonstrat ca persoanele care recita poezii cate o jumatate de ora in fiecare zi isi reduc considerabil nivelul de stres si, deci, si riscurile unor maladii cardiace.

 

  1. Studiati. Cercetatorii californieni au descoperit faptul ca femeile cu bacalaureat sau studii superioare sunt mai putin predispuse la bolile de

inima decat tovarasele lor mai putin instruite.

 

  1. Bizuiti-va pe inteligenta. De curand, oamenii de stiinta englezi au publicat un studiu legat de relatia dintre coeficientul de inteligenta (IQ) si longevitate. Conform rezultatelor prezentate pentru o perioada de 60 de ani, indivizii cei mai inteligenti au cele mai mari sanse sa moara ultimii.

 

  1. Oferiti-va o planta verde. Persoanele care locuiesc in zona rurala au o speranta de viata superioara celei a orasenilor. Un studiu al Centrului medical din Tokio a demonstrat ca populatia urbana care traieste in apropierea spatiilor verzi imbatraneste mai greu.

 

  1. Mama. Un studiu al Scolii medicale de la Harvard a demonstrat ca persoanele in relatii „reci” cu mamele lor sunt cu 91% mai la risc de a contracta o boala grava, in perioada vietii adulte.

 

  1. Fiti credinciosi. Mersul regulat la biserica sporeste speranta de viata, conchide „Jurnalul international de psihiatrie si medicina”. Deosebit de eficienta pentru destresarea organismului si deculpabilizarea sufletului, frecventarea lacasurilor de cult protejeaza, de asemenea, digestia si respiratia.

 

  1. Asterneti-va sentimentele pe hartie. Dr. Pamela Peeke de la Universitatea din Baltimore va informeaza: „Trei minute pentru a exprima cateva ganduri intr-un jurnal sau cateva cuvinte adresate in scris unui prieten sunt suficiente pentru a calma starile de stres”. Dovada?

Dupa 4 luni de incitare la scris, 47% din pacientii astmatici aflati in tratamentul ei au manifestat o ameliorare a simptomelor.

 

  1. Mergeti la cinema .Vizionarea unui film sau a unui spectacol de teatru sau prezenta in sala de concerte ne ajuta sa traim mai mult – acestea sunt concluziile unui studiu suedez realizat pe 12.000 de persoane. 36% dintre pasionatii de manifestari culturale au atins, efectiv, suta de ani, fiind inca in putere, pentru ca aceste distractii stimuleaza functionarea sistemului imunitar!

 

  1. Visati. Conform neurologilor, visele servesc la stabilirea unor legaturi intre amintirile inmagazinate de creier pe parcursul zilei si amintirile mai vechi. Pentru psihanalisti, visele exprima aspecte neglijate ale personalitatii noastre. În am bele cazuri, visarea este o cale de a fi in armonie cu noi insine, deci de a evita irascibilitatea si tulburarile de comportament care pandesc persoanele private de somn.

 

CEA MAI BUNĂ PLANTĂ ÎN PRIMUL AJUTOR

 

Cred si eu ca o lingura de ardei iute la o cana de apa scoala pe oricine si din morti. Sunt specialist, dar nu reusesc mai mult de un varf de cutit la o farfurie de ciorba.

Cea mai buna planta in prim ajutor: ardeiul iute rosu!

Opreste sangerarea, oricat de puternica ar fi, in doar 10 secunde! In plus, opreste atacul de cord! Iuteala din gustul sau este datorată prezentei

capsaicinei, ingredientul cel mai activ din ardeiul iute. In mod surprinzator, “iuteala” nu reprezinta un gust, ci mai degrabă o senzatie. Nu exista papilele gustative asociate cu această capsaicina.

Ardeiul rosu este planta care ar trebui sa nu lipseasca din cabinetul niciunui medic de familie si nici din trusa medicului urgentist.Si asta pentru ca ardeiul rosu opreste extrem de rapid sangerarile severe in doar cateva secunde. In afara de asta, planta are multe alte beneficii de sanatate exceptionale, precum oprirea unui atac de cord in doar cateva minute de la ingestie. Iata ce declara de exemplu un medic american: “In 35 de ani de practica, nu am pierdut niciodata un pacient cu atac de cord, in vizitele de la domiciliu, iar motivul este acesta: atat timp cat inca mai respira, le recomand pacienților sa toarne o lingura de ardei rosu pisat intr-o cana de apa fierbinte”.

Cum se utilizeaza ardeiul rosu pentru ranile externe? In mod normal, pana cand veti numara la zece, sangerarile abundente ar trebui sa se opreasca complet dupa administrarea de ardei rosu. Praful de ardei iute se aplica din belsug si direct pentru a reducere sangerarea sau

rana. Aplicand astfel, sangerarea trebuie sa se opreasca in termen de 10-15 de secunde. Ardeiul iute poate fi folosit pentru taieturi mici si zgarieturi. Daca avem de-a face cu o rana mare care sangereaza abundent, sunati la Salvare, dar, in acelasi timp, puneti o multime de praf de ardei iute.

Ardeiul iute acționează și ca un puternic antiseptic. Surprinzator, mulți oameni spun ca praful de ardei iute rosu nu ustura atunci cand este aplicat direct pe o rana deschisa!

Iata ce spune Dr. Richard Schulze cu privire la acest subiect: “Nu exista nici o planta care opreste sangerarea mai repede decat ardeiul iute rosu, chiar si pentru hemoragia interna. El nu numai ca opreste sangerarea, dar si curata, dezinfecteaza si chiar etanseaza rana. In plus, el nu arde. Pe rani proaspete deschise, nu se simte nimic. Cantitatea mare de vitamina A si vitamina C din ardeiul iute rosu curata și dezinfecteaza”.

 

7 remedii ciudate pe care bunicii nostril le foloseau, insa functionau!

Posted: 29 Dec 2016 07:30 PM

PST Un articol de Petrut

 

Uneori, bunicii au atatea sa ne invete, chiar daca la inceput nu ne vine a crede. Asta se intampla si in cazul remediilor preparate in casa!

Trebuie sa recunosc faptul ca majoritatea tratamentelor pe care mi le-au dat bunicii au functionat, chiar daca mi se pareau ciudate.

 

Citeste…

Bea otet de mere inainte de culcare ca sa te vindeci de aceste boli si afectiuni

Posted: 29 Dec 2016 07:00 PM PST

Un articol de Razvan

 

Otetul de mere diluat cu apa trateaza eficient mai multe probleme de sanatate, printre care si:

Citeste…

TRATAMENTUL UITAT PENTRU O PERIOADA DE TIMP, RELUAT ASTAZI IN MULTE TARI ALE LUMII, CU EFECTE MIRACULOASE!

Posted: 29 Dec 2016 06:30 PM PST

Un articol de Mihaela Iliescu

In cartea „Plantele medicinale de la A la Z”, dr. farmacist Ovidiu Bojor si dr. Biolog Mircea Alexan ne prezinta o alta modalitate de utilizare a plantelor, mai ales a celor aromatice – tratamentul extern sub forma bailor medicinale – fitobalneologia.

 

 

 

ALIMENTE CARE POT DIMINUA SAU CHIAR SĂ VINDECE CANCERUL.

 

 

LISTA PE CARE MAFIA MEDICALA N-AR VREA S-O STITI: 30 DE ALIMENTE PUTERNICE CARE PREVIN SI VINDECA PARTIAL SAU TOTAL CANCERUL!

26/Iunie/2017

Articolul zilei, Franturi de realitate

 

Cancerul este maladia timpurilor moderne, ce implica dezvoltarea anormala a celulelor, cu potential de a invada sau a se raspandi in alte parti ale corpului. Medicina moderna trateaza cancerul printr-o combinatie de radioterapie, operatii si chemoterapie. Insa, se stie ca industria cancerului este una extrem de avantajoasa pentru marile corporatii farmaceutice, valorand cateva sute de miliarde de dolari anual. De aceea, se naste intrebarea daca „Big Pharma” chiar isi doreste vindecarea totala a celor bolnavi de cancer, sau doar ameliorarea simptomelor, pentru a obtine cat mai mult profit? Exista insa o multime de alimente care s-au dovedit a fi mai eficiente in combaterea si chiar vindecarea cancerului decat tratamentul conventional al medicinii moderne. In acest articol, se va incerca o sinteza a acestor alimente anti-cancer:

 

1) Mamaliga. Mamaliga poate reduce riscul de a face cancer, asa cum releva un studiu realizat de oamenii de stiinta americani. Si asta se datoreaza efectului anti-oxidant pe care il are porumbul, dar si a continutului mare de beta-cryptoxanthin.

2) Alimente ce contin vitamina C. Cercetatorii de la Universitatea din Salford din Marea Britanie au descoperit ca utilizarea vitaminei C a inhibat cresterea celulelor canceroase in laborator. Vitamina C a aratat, de asemenea, o potenta care a fost de 10 ori mai mare decat cea a medicamentului experimental 2-DG in acest proces, au spus cercetatorii. Constatarile au fost publicate in revista “Oncotarget”.Potrivit cercetatorilor, vitamina C „extermina” celulele canceroase prin blocarea unui proces numit glicoliza. Procesul este responsabil pentru metabolismul glucozei, iar inhibarea acestuia impiedica mitocondriile sa obtina energie esentiala pentru supravietuire. Folosirea vitaminei C ca tratament adjuvant la chimioterapie poate prezenta o alternativa in declinul tumorii si in continuarea progresiei cancerului. Cercetatorul Dr. Gloria Bonuccelli a spus ca descoperirile sugereaza ca vitamina C este un candidat promitator pentru tratamentul cancerului. „Ne-am uitat la modul in care vizeaza celulele canceroase o gama larga de substante naturale, dar, de departe, cele mai interesante sunt rezultatele cu vitamina C. Vitamina C este ieftina, naturala, netoxica si usor accesibila, astfel incat aceasta este o arma potentiala in lupta impotriva cancerului”.

3) Alimente cu pH alcalin. pH-ul nostru este masurat pe o scala de la 0 la 14, 0 fiind cel mai acid, iar 14 fiind cel mai alcalin. Pentru a transporta oxigen in tot corpul, sangele nostru are nevoie de a mentine un nivel de pH de aproximativ 7,35. Chiar daca corpurile noastre pot stoca multe rezerve alcaline, daca mancati alimente procesate si pline de chimicale, rezervele dv. de substante alcaline s-au epuizat.Dupa cum Keichi Morishita explica in cartea sa „Adevarul ascuns despre cancer”, atunci cand pH-ul sangelui devine prea acid, corpul va muta substantele acide din sange in celule, permitand sangelui sa revina la un nivel de pH de 7,35. Ca urmare, aceste celule vor deveni prea acide si, in unele cazuri, ele mor. Celulele care supravietuiesc devin celule anormale, transformandu-se in celule „maligne”, care vor creste in mod continuu. Principiul terapiei alcaline este foarte simplu: se incepe o dieta cu alimente alcaline, pentru a scade nivelul pH-ului acid din organism si astfel a combate cauza cancerului. Dar, dieta alcalina este optima pentru sanatatea dumneavoastra, chiar daca nu suferiti de cancer. In general, regula 80/20 se crede a fi ideala: 80% alimente alcaline si 20% alimente acide. Pentru a mentine pH-ul ideal, dieta trebuie sa fie formata din: verdeturi organice, ierburi si condimente, radacinoase, ceapa, usturoi, praz si arpagic, brocoli, conopida, varza, fasole, linte, mazare, nuci, seminte, orez.

4) Bautura vitaminizanta cu sfecla, morcovi si catina. Fructul de catina contine de doua ori mai multa vitamina C decat macesele si o cantitate de zece ori mai mare decat citricele. Pe langa o sursa bogata de vitamina A, morcovii ajuta la prevenirea cancerului, au efect anti-imbatranire, te ajuta sa ai o piele frumoasa si o vedere mai buna. Cat despre sfecla rosie, ce mai putem spune? Aceasta este un veritabil medicament oferit de natura.

5) Ghimbirul. Cercetari recente au aratat ca, printre numeroase alte calitati de promovare a sanatatii, ghimbirul poate fi de pana la 10.000 de ori mai eficient in lupta impotriva cancerului decat chimioterapia. Studiul din 2015, intitulat „6-Shogaol inhiba celulele canceroase (…)”, spune ca 6-shogaol, un constituent al radacinii de ghimbir, are puternice actiuni anti-canceroase asupra celulelor stem canceroase; acel studiu a mai constatat ca efectele anti-canceroase ale lui 6-shogaol sunt non-toxice pentru celulele non-canceroase – o diferenta cruciala fata de tratamentele conventionale pentru cancer, care nu prezinta acest tip de citotoxicitate selectiva si, prin urmare, poate face mult rau pacientilor. Sursa acestui studiu poate fi citita integral pe site-ul journals.plos.org <http://journals.plos.org/> .

6) Turmericul (curcuma). Turmericul (sau curcuma / curcumina) a fost mult timp unul dintre cele mai pretuite condimente din Orient. Proprietatile terapeutice ale curcumei au fost cunoscute de milenii, numai ca recentele descoperiri ale condimentului portocaliu il face ca acesta sa fie,  de asemenea, un aliat puternic in prevenirea si tratarea cancerului.Iata ce scrie pe site-ul TheTruthAboutCancer.com <http://thetruthaboutcancer.com/>: „Ingredientul activ al turmericului este un compus numit curcumina. Studiile au aratat ca aceasta curcumina poate ajuta la prevenirea mai multor forme de cancer, inclusiv cancer de san, de plaman, stomac, ficat sau colon. Datorita proprietatilor anti-inflamatorii si antioxidante, turmericul opreste dezvoltarea cancerului, prin interferarea cu aspectele de semnalizare celulara ale bolii cronice”. Proprietatile aproape miraculoase ale curcuminei „ucid inteligent”, adica lucreaza pentru a inhiba cresterea tumorilor si raspandirea cancerului la nivel celular.curcumina are capacitatea dovedita de laboratoare pentru a inhiba cancerul, printr-o enzima speciala (COX-2) care impiedica alimentarea cu sange a celulelor canceroase, care opresc metastazele (raspandirea cancerului de-a lungul organelor corpului) si care previn regenerarea celulelor canceroase.

7) Morcovul. O femeie care a fost diagnosticata cu o boala extrem de grava – cancer de colon, ultimul stadiu, maladia raspandindu-se si catre plamani, a scapat de aceasta maladie printr-un remediu simplu, dar foarte eficace: sucul de morcovi! Un singur compus – numit falcarinol – distruge celulele canceroase si apare in mod natural in morcovi, aceste banale legume pe care le ai mereu in bucatarie. Femeia, pe nume, Ann Cameron, s-a informat in acest sens si a reusit sa scape de aceasta boala crunta folosindu-se de morcovi, fara chimioterapie, radiatii sau alte modificari dietetice drastice.

8 ) Tamaia. Tamaia e cunoscuta de mult timp, inca din antichitate. Oamenii de stiinta au constatat ca tamaia poate lupta cu succes si impotriva cancerului. Cercetarea sugereaza ca ar putea fi mai puternica decat chimioterapia, deoarece nu distruge tesuturile sau celulele sanatoase, nu produce efecte secundare si este capabila de a distruge celulele canceroase rezistente la chimioterapie. Astfel, cercetatorii de la Universitatea din Leicester au constatat ca rasina din care se obtine tamaia contine un compus chimic, acid acetil -11-ceto-beta-boswellic (AKBA), care are potentialul de a distruge celulele canceroase. Cercetatorii spun ca AKBA poate fi foarte de mare succes in tratamentul cancerului de san, de prostata, a cancerului

ovarian si a cancerului de colon. AKBA este foarte eficient in tratamentul cancerului ovarian, ultimul stadiu, care este extrem de dificil de tratat. „Dupa un an de studiere a compusului AKBA, fata de celulele de cancer ovarian in vitro, am fost in masura sa demonstram ca el este eficient in uciderea celulelor canceroase. Aceasta constatare are un potential enorm pentru a fi dezvoltat in viitor un alt tratament pentru cancerul ovarian”, a declarat Kamla Al-Salmani, doctorand la Departamentul universitatii de Studii Oncologice si Medicina Moleculara.)

9) Sfecla rosie. Sucul de sfecla, la fel ca si sfecla cruda, consumata in salate, sunt printre cele mai bune alimente pentru prevenirea bolii canceroase. Vitaminele (C, A, B1, B2), fibrele insolubile, flavonoidele continute de aceasta leguminoasa sunt tot atatea remedii antitumorale, efectele lor benefice fiind resimtite mai ales atunci cand sunt administrate pe termen lung si din surse naturale. Cercetarile despre efectele extraordinare ale sfeclei rosii in cancer le datoram unui om de stiinta maghiar, Alexander Ferenczi, care, incepand din 1950 si pana in anii 80, a facut un numar impresionant de studii pe animale de experienta si pe pacienti umani, care au demonstrat ca sfecla rosie are efecte antitumorale puternice. Studiile sale, publicate in prestigioase reviste de specialitate, au demonstrat fara dubiu ca radacina de sfecla rosie are efecte antitumorale, mai ales administrata cruda sub forma de suc si in salate. In practica, administrarea sucului de sfecla a dat cele mai bune rezultate in combaterea cancerului pulmonar, gastric, hepatic. De asemenea, sucul si salata de sfecla rosie sunt utile in profilaxia formelor de cancer hormono-dependente, cum ar fi cel testicular, de prostata sau la san.

10) Uleiul de nuci de cocos. Un studiu publicat in revista „Cancer Research” de cercetatorii de la Universitatea din Adelaide, a descoperit ca exista o componenta activa anti-canceroasa in uleiul de cocos, acidul lauric.Cercetatorii au descoperit ca aceasta componenta extermina complet mai mult de 90 la suta din celulele cancerului de colon, dupa doar doua zile de tratament. Prin urmare, studiul sustine ca acidul lauric pot induce moartea celulelor canceroase, atat in

vitro cat si in vivo. Pentru acest studiu, cercetatorii au folosit celulele intestinale de sobolan, ca model pentru celulele

epiteliale intestinale normale. Acidul lauric, cel care ucide cancerul de colon si face parte din uleiul de cocos, se gaseste in mod tipic si in laptele matern, de asemenea. Este un acid gras cu catena medie, ceea ce inseamna ca sustine sistemul imunitar si are o multime de proprietati antimicrobiene. Unii oameni considera ulei brut, organic, virgin din nuci de cocos ca fiind de mare ajutor la vindecarea cancerului si a altor boli, iar studiul de mai sus sprijina aceasta afirmatie.

11) Lamaile. Un nou studiu a demonstrat ca limonoizii si alti compusi naturali continuti in lamai si fructe incetinesc cresterea celulelor canceroase de san. Studiul a aratat importanta citricelor in prevenirea cancerului de san. Un alt studiu a aratat ca lamaia este mult mai eficienta decat chimioterapia in tratarea cancerului; de fapt, efectul lamaiei e de 10.000 mai puternic, si nu are efectele groaznice frecvent intalnite intr-un proces de chimioterapie. In plus, compusii din lamaie – adriamicina – distrug doar celulele canceroase, nu si cele sanatoase.S-a mai observat ca proprietatile anti-canceroase ale lamaiei pot fi activate prin congelare. Bazat pe cel putin 20 de teste de laborator din 1970, extractul de lamaie congelat poate distruge celulele maligne a 12 tipuri de cancer – san, plamani, prostata, pancreas etc. Ceea ce trebuie sa faceti este sa preparati o lamaie congelata. Spalati-o si apoi congelati-o. Apoi, folositi-o la ce mancare doriti:  salata, supa, cereale, inghetata etc. Va puteti imbunatati gustul si beneficiati si de proprietatile anti-canceroase ale acestui fruct!

12) Patrunjelul. Un studiu publicat in 2013 pe PubMed, un site al National Institute of Health a scos la iveala ca apigenina, o substanta care se gaseste in patrunjel, poate distruge 86% dintre celulele cancerului pulmonar. Apigenina este un compus care se gaseste si in alte alimente precum telina, portocalele, ceapa. Insa, parunjelul este cea mai bogata sursa de apigenina, in special cel uscat. Un alt studiu publicat in China in 2005 a scos la iveala ca apigenina din patrunjel este eficienta in combaterea cresterii celulelor canceroase. Cercetarea a fost publicata in revista Molecular Pharmacology.

13) Veninul viespii braziliene. Viespile n-au fost niciodata vazute bine de oameni, in special din cauza acului lor dureros. Cu toate acestea, e timpul sa le apreciem, pentru proprietatile veninului produs de ele: s-a demonstrat ca acesta poate ataca cu succes celulele canceroase, dar nu si celulele sanatoase! Veninul de viespe contine o toxina impotriva celulelor canceroase, denumit MP1 (Polybia-MP1), despre care nu se cunoastea pana in prezent cum actiona impotriva celulelor maligne. Dar, conform unor noi cercetari, MP1 exploateaza aranjamentul atipic de grasimi sau lipide din membranele celulelor canceroase. Distribuirea lor anormala creeaza puncte slabe, in care toxina poate interactiona cu lipidele, care, in cele din urma, creeaza gauri in membrana. Acestea sunt suficient de mari pentru ca molecule esentiale sa se scurga, fara de care celula canceroasa nu poate functiona.Viespea responsabila pentru producerea acestei toxine-minune este Paulista Polybia (viespea braziliana). Toxina a fost testata si examinata cu ajutorul unei game largi de tehnici imagistice. Puteti vedea rezultatele de cercetare ale echipei in „Biophysical Journal”.

14) Fructele de „blushwood tree”.  Un studiu de 8 ani, condus de un institut de cercetare medicala, a constatat ca un compus din semintele din fructe de „blushwood tree” poate distruge celulele canceroase din melanoamele pielii. Nu numai ca este un compus extrem de eficient, fara efecte secundare, dar oamenii de stiinta au fost uimiti cat de repede compusii au inceput sa lucreze. Compusul de fructe a inceput sa lucreze in 5 minute, ceea ce face ca melanomul si tumorile canceroase sa dispara in doar cateva zile. Compusul a avut success in 75% din cazuri in lupta impotriva cancerului de piele la caini, pisici si cai. Cercetarea condusa de Dr. Glen Boyle, de la Institutul de Cercetare Medicala QIMR Berghofer din Brisbane, a fost una extrem de promitatoare si ar putea fi un potential tratament pentru combaterea multor tipuri de cancer de piele. Fructele de „blushwood tree” provin dintr-un arbore care are cerinte foarte specifice de crestere si de aceea el poate fi gasit doar in padurile tropicale din North Queensland, Australia. Arborele nu mai creste nicaieri altundeva. Compusul care lupta impotriva cancerului este extras din semintele acestor fructe printr-un proces de purificare complicat.

15) Bicarbonat de sodiu. Chiar si cele mai agresive tipuri de cancer care au metastaze au fost cel putin stopate, daca nu regresate, cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. Acum cativa ani, Centrul de Studiere a Cancerului din cadrul Universitatii din Arizona, prin Dr. Mark Pagel, a primit o finantare de 2 milioane dolari de la Institutul National de Sanatate, pentru a studia eficacitatea tratamentului cancerului de san, prin folosirea bicarbonatului de sodiu.  Studiul a aratat ca administrarea bicarbonatului de sodiu pe cale orala face tumoarea mai alcalina, inhiband metastaza, fara a deranja pH-ul sangelui si a tesuturilor sanatoase. Pe baza acestor studii, plus faptul ca bicarbonatul de sodiu este sigur si bine tolerat, unii medici, cum ar fi Dr. Julian Whitaker, au adoptat protocoale de succes pentru tratamentul cancerului, ca parte a unui program general de sprijin nutritional si imunitar pentru pacientii care aceasta boala. Protocolul Whitaker foloseste 12 g (2 lingurite rotunjite) de bicarbonat de sodiu amestecat in 2 cani de apa, impreuna cu un indulcitor. Este destul de sarat la degustare. Savurati acest amestec pe parcursul o ora sau doua ore, repetand timp de trei ori pe zi. Cand se administreaza pe cale orala cu apa, in special cu apa cu continut ridicat de magneziu, bicarbonatul de sodiu devine un medicament de prima linie pentru tratamentul cancerului, dar si pentru alte boli renale, diabet sau gripa.

16) Uleiul de masline „extra virgin”. Uleiul de masline extra virgin are capacitatea de a distruge rapid celulele canceroase, lasand in acelasi timp celulele sanatoase intacte. Oleocantalul, un compus fenolic din ulei de masline extra virgin, este „vinovat” pentru aceste proprietati anti-canceroase. Cercetatorii au descoperit ca cheia pentru intelegerea efectul oleocantalului asupra celulelor canceroase se afla in reactia sa cu lizozomii din celule. Lizozomii sunt unitati subcelulare in care celulele stocheaza deseuri. Oleocantalul rupe membranele care inconjoara lizozomii din celulele canceroase, cauzand moartea celulelor canceroase in 30 de minute-o ora, lasand nevatamate celulele necanceroase. Acest lucru sugereaza ca membranele lizozomale din celulele canceroase sunt mai slabe decat cele ale celulelor necanceroase. Aceste constatari privind efectele asupra celulelor canceroase ale oleocantalului au implicatii mari cu privire la beneficiile pentru sanatate ale dietei mediteraneene, care este bogata in ulei de masline extra virgin. In timp ce intreaga dieta mediteraneana are probabil multe beneficii, acest studiu arata in mod direct ca uleiul de masline joaca un rol deosebit de important. Un ulei de masline „extra virgin” autentic este fabricat prin simpla apasare a fructului, fara rafinare, incalzire, extragere, utilizare a substantelor chimice sau alte procese asemanatoare. Este foarte important ca acest proces sa fie facut la rece si nu prin incalzire. E adevarat ca prin incalzire, se obtine o cantitate mai mare de ulei, dar uleiul isi pierde din calitatile sale.

17) Ridichi rosii. Ridichile rosii sunt foarte bune pentru sanatatea voastra si sunt bogate in vitamina C, care are un rol in

producerea colagenului si in repararea corpului. De asemenea, ridichile sunt bogate in antioxidanti si compusi anti-cancerosi, asa ca includeti-le in dieta.

18) Uleiul de seminte de negrilica. Uleiul din seminte de negrilica (Nigella sativa) inhiba activitatea celulelor canceroase si chiar poate ucide unele tipuri de celule canceroase. Studii stiintifice au demonstrat ca uleiul din seminte de negrilica este un tratament eficient pentru cancer, in studiile pe animale, si poate fi la fel de eficace ca si medicament anti-cancer pentru unele tipuri de cancer la oameni. Uleiul respectiv are beneficii extraordinare pentru cancerul de ficat, cancerul de piele (melanom), cancerul pancreatic, cancerul de col uterin, cancerul de san, cancerul osos, cancerul de stomac, limfomul, cancerul de prostata, cancerul de colon, cancerul cerebral.

In 2 studii separate din 2011 (Khan MA1, Chen HC, Tania M, Zhang DZ.; „Anticancer activities of Nigella sativa (black cumin),” Afr J Tradit Complement Altern Med. 2011, PMID: 22754079 si Randhawa MA1, Alghamdi MS.; „Anticancer activity of Nigella sativa (black seed) – a review,” Am J Chin Med. 2011, PMID: 22083982), cercetatorii chinezi si sauditi au reconfirmat proprietatile anti-canceroase ale acestui ulei din seminte de negrilica, folosit ca medicament traditional de secole, fiind sigur si eficient impotriva cancerului sangelui, plamanilor, rinichilor, ficatului, prostatei, sanilor, pielii si cancerului de col uterin. Intr-un studiu din 2002 (Mabrouk GM1, Moselhy SS, Zohny SF, Ali EM, Helal TE, Amin AA, Khalifa AA.; „Inhibition of methylnitrosourea (MNU) induced oxidative stress and carcinogenesis by orally administered bee honey and Nigella grains in Sprague Dawely rats” J Exp Clin Cancer Res. 2002 Sep, PMID: 12385575), cercetatorii egipteni au studiat efectul protector al mierii de albine si al semintelor de negrilica la sobolanii expusi unui agent cancerigen puternic. Au fost patru grupe de sobolani; o grupa de sobolani a fost hranita doar cu negrilica, iar o alta grupa a fost hranita cu negrilica si miere. Sobolanii au fost evaluati dupa 6 luni. Sobolanii care au mancat seminte de negrilica au avut o protectie de 80% impotriva formarii cancerului. Cei care au consumat negrilica si miere de albine au avut o protectie de 100% impotriva formarii cancerului.

19) Canabisul. Potentialul terapeutic al canabisului pare a fi nelimitat, el nu doar ameliorand durerile pentru bolnavii aflati in stadiul terminal. Christina Sanchez, biolog molecular la Universitatea Compultense din Madrid, Spania, a studiat activitatea moleculara a canabinoidelor pentru mai mult de 10 ani, iar in acest timp ea si colegii ei au aflat ca tetrahidrocanabinolul sau THC, componenta primara din canabis, face ca celulele tumorale sa se „sinucida”, lasand in

acelasi timp celulele sanatoase intacte. „Celulele pot muri in moduri diferite, iar dupa tratamentul cu canabinoizi, ele mor in

modul curat, adica se sinucid”, a dezvaluit Sanchez. Unul dintre avantajele canabinoizilor este acesta si anume faptul ca tinteste celulele tumorale. Ei nu au niciun efect toxic asupra celulelor normale, non-tumorale. Si acest lucru este un avantaj fata de chimioterapia standard, care vizeaza practic totul.

20) Coacazele negre. Intr-un studiu medical, publicat in 2013 si care poate fi citit AICI, se recunoaste superioritatea coacazelor negre in tratamentul cancerului, comparativ cu radioterapia. In alte studii s-a ajuns la concluzia ca aceste coacaze negre sunt responsabile pentru moartea celulelor canceroase in cazul cancerului de san, iar acelasi resveratrol are abilitatea de a ucide o multime de celule canceroase letale.

21) Pelinita. Un studiu medical arata ca artemisinina, o substanta izolata din planta denumita pelinita (Artemisia annuaL.), poate ucide 98% din celulele canceroase in doar 16 ore. Amestecarea cu fier pare a fi cheia problemei, pentru ca artemisinina, utilizata doar singura, reduce celulele canceroase cu doar 28%. Asadar, cand pacientilor li s-a oferit un supliment de fier, artemisinina a devenit extrem de eficienta si capabila sa tinteasca celulele canceroase, lasandu-le neatinse pe cele sanatoase. Celulele canceroase acumuleaza fier, adica au mai mult fier decat alte tesuturi normale. Ce se intampla in cazul artemisininei… atunci cand ea ajunge in trupul uman si exista un exces de fier in celule, se elibereaza doua molecule de oxigen, care formeaza radicali liberi ce sunt atat de puternici incat ucid celula. Dar asta nu se intampla in celulele obisnuite, ci doar in celulele care contin o multime de fier (cele canceroase). Astfel, avem un tratament care nu e deloc toxic.

22) Pepenele amar. Acesta este o leguma ce creste in Asia, in special in Japonia. Sucul de pepene amar, diluat cu doar 5% apa, a aratat o potenta remarcabila in deteriorarea severa a tuturor celor patru linii celulare de cancer pancreatic, pe care cercetatorii le-au testat. Pepenele amar redus viabilitatea a doua linii de celule canceroase cu 90%, in timp ce la restul de doua linii procentul de distrugere a fost de 98%. Si a facut acest lucru dupa doar 72 de ore de tratament! Cum actioneaza sucul de pepene amar asupra celulelor canceroase? Se stie ca acestea se hranesc cu glucoza pentru a supravietui. Pepenele amar distruge acest metabolism, infometand celulele canceroase care, ramase fara zahar, mor.

23) Boabele de mustar. Semintele de mustar sunt surprinzator de bogate in fitonutrienti numite isotiocianate, care au fost studiate extensiv pentru beneficiile lor anti-canceroase. De exemplu, un studiu publicat in “International Journal for Vitamin and Nutrition Research” in 2002 a constatat ca isotiocianatele pot inhiba mitoza si stimuleaza apoptoza (moartea celulelor) in celulele tumorale umane. Un alt studiu publicat in „Carcinogenesis” in 2010 a descoperit faptul ca praful din seminte de mustar, care este bogat intr-un grup deosebit de benefic de isotiocianate, numit alil-isotiocianate (AITC), poate inhiba semnificativ dezvoltarea cancerului vezicii urinare. Aceste rezultate impresionante sugereaza ca adaugarea unei cantitati mai mari de seminte de mustar la dietele noastre poate preveni, si, eventual, chiar trata, dezvoltarea cancerului.

24) Suc de zmeura, ananas, avocado si ulei de cocos. Toate aceste fructe reduc riscul de cancer. Desigur, toate ingredientele trebuie sa fie organice ori de cate ori este posibil. Aşadar, aveti nevoie de: un ananas de marime medie; un sfert de kilogram de zmeura; un avocado de mărime medie; 4 linguri de ulei de nuca de cocos.

Introduceti in bleneder mai intai ananasul. Apoi, adaugati fructul de avocado si uleiul de nuca de cocos. Dupa ce primele

ingrediente sunt complet amestecate, adaugati zmeura si amestecati pana se omogenizeaza.

25) Rodia. Acest fruct, bogat in antioxidanti, a fost venerat ca un simbol al sanatatii, fertilitatii si vietii vesnice. Daca nu

sunteti familiarizati cu rodia, trebuie sa stiti ca acesta este un fruct de culoare rosie, cu un strat exterior dur, in care doar

sucul si semintele din interior sunt comestibile. Rodia este o sursa importanta de nutrienti alimentari; astfel, ea contine niveluri ridicate de flavonoide si polifenoli, antioxidanti puternici  care ofera protectie impotriva bolilor de inima si a cancerului.

26) Alimente bogate in magneziu. In „Politica preventiva a cancerului”, prof. Delbet pare sa fi demonstrat corect ca sporirea numarului de cancerosi este datorata, macar in parte, unei scaderi a ratiei magneziene a omenirii. Magneziul este una din substantele de care organismul are nevoie (intre 250 si 350 mg pe zi). Carenta lui atrage numeroase tulburari. Gasim magneziu in grau, ovaz, orz, porumb, curmale, spanac, cartofi, sfecla rosie, polen si in numeroase alte vegetale si fructe.

27) Musetel. Diverse cercetari medicale efectuate au aratat ca musetelul are capacitatea de a opri raspandirea celulelor canceroase. Oamenii de stiinta au identificat faptul ca apigenina, unul din principalele componente ale musetelului, poate inhiba raspandirea celulelor cancerului de sân. Apigenina, de fapt, ajuta la repararea defectelor din moleculele care transporta informatia genetica care, precum se stie, sunt responsabile pentru mai mult sau mai putin de 80% din toate cazurile de cancer. Cercetatorii au observat ca apigenina uneste cu aproximativ 160 de proteine ​​din corpul uman. Oamenii de stiinta cred, de asemenea, ca numeroasele tinte celulare ale apigeninei pot furniza o serie de alte beneficii necunoscute care nu au legatura cu lupta impotriva cancerului. Un alt studiu, realizat de o echipa de cercetare japoneza, a reliefat faptul ca un alt component esential al musetelului are proprietati anti-canceroase. Este vorba de oxidul de bisabolol, care, in primele 24 de ore pot distruge celulele canceroase.

28 ) Ceaiul de papadie. Papadia avea o reputatie de vindecare inca din vechime, desi in zilele noastre ea a cam fost uitata.

Frunzele de papadie sunt recunoscute pentru capacitatea lor de a purifica sangele, ajutand la digestie si impiedicand formarea de pietre biliare. Dar, cercetari recente arata ca papadia poate constitui o alternativa exceptionala pentru multe forme de cancer. Papadia contine vitamine si minerale extrem de importante, cum ar fi vitamina B6, tiamina, riboflavina, vitamina C, fier, calciu, potasiu, acid folic, magneziu si mangan. Ele pot contribui cu pana la 535% din aportul zilnic recomandat de vitamina K, dar si cu peste 110% din aportul zilnic recomandat de vitamina A. Se crede ca unele dintre flavonoide sale, cum ar fi zeaxantina si criptoxantina, au anumite proprietati de vindecare. Zeaxantina pare sa ofere protectie retinei atunci cand se confrunta cu razele ultraviolete ale soarelui, in timp ce criptoxantina poate apara organismul impotriva dezvoltarii celulelor canceroase pulmonare si de gura.

29) Struguri. In anii 1920, cura de struguri a fost popularizata de Johanna Brandt, o sud-africana de origine olandeza, care s-a tratat cu ajutorul ei de cancer al stomacului. Strugurii de culoare inchisa sunt cei mai bogati in resveratrol, o substanta cu actiune anti-tumorala puternica. Pentru cancer, cura dureaza 6 saptamani. Ratiunea acestui program este urmatoarea: celulele canceroase, avide dupa glucoza si alte substante nutritive pe care le „fura” de la celelalte celule din organism, sunt „infometate” in timpul postului nocturn cu apa; iar atunci cand, in cele din urma, primesc hrana, aceasta consta numai in sucul de struguri, care, desi este bogat in glucoza, contine si foarte multe substante cu efect anti-tumoral: acid elagic, catechina, quercetina, resveratrol (in coaja), picnogenol si laetrille (vitamina B17 sau amigdalina) – in samburi, pterostilben, licopen, luteina, seleniu, beta-caroten, acid cafeic si/sau ferulic si acid galic. Un adevarat arsenal „citostatic” si anti-tumoral!

30) Otetul de mere. Otetul de mere este un antibiotic, anti-fungic si are proprietati antiseptice, care pot alcaliniza in mod

natural corpul vostru, ajutand astfel la prevenirea sau combaterea cancerului in unele cazuri.

 

 

Afla 50 de lucruri spectaculoase despre tine, pe care nu le stiai pana acum

 

 

Corpul uman a fost obiectul cercetarilor inca din vechime. Nici pana in prezent nu a incetat sa uimeasca oamenii de stiinta, care gasesc aceasta „masinarie” construita perfect, pana in cele mai mici detalii.

 

Wellspringdaily.com: Afla de mai jos 50 de lucruri umitoare despre modul uimitor in care corpul uman a fost creat:

  1. Cand o persoana moare auzul este ultimul simt perceput. Vazul este primul care dispare.
  2. Celulele care compun creierul uman pot absorbi de pana la 5 ori mai multa informatie decat cuprinde toata Enciclopedia Britanica.
  3. Corpul omenesc elibereaza in 30 de minute destula energie cat sa incalzesti un litru de apa.
  4. Cea mai mare celula a corpului este ovulul, iar cea mai mica spermatozoidul.
  5. Corpul unui om are: destul potasiu pentru a provoca explozia unui tun de jucarie; destul zahar pentru a umple un borcan; grasime pentru a face sapte bucati de sapun; destul fier pentru a face un cui; destul sulf pentru a deparazita un caine.

 

 

 

  1. Corpul utilizeaza 300 muschi pentru a tine corpul in pozitie stabila, dreapta.
  2. Creierul continua sa transmita semnale sub forma de impulsuri electrice timp de aproximativ 37 de ore dupa moarte.
  3. Daca cantitatea de apa din corpul omenesc este redusa cu 1% iti va fi sete, iar daca este redusa cu 10% vei muri.
  4. Daca toti cei 600 de muschi ai corpului uman s-ar incorda in acelasi timp si in aceeasi directie, omul ar putea ridica o greutate de 25 de tone.
  5. De-a lungul unei vieti, o persoana isi petrece 6 ani visand.
  6. Din punct de vedere fizic o femeie poate naste treizeci si cinci de copii de-a lungul vietii.
  7. Dintii unui om sunt tari aproape ca piatra.
  8. Durata vietii unei celule intestinale este de 12 ore. Cea a unei celule a peretelui stomacului este de doua zile. O celula din piele traieste 4 saptamani. O celula nervoasa poate trai pana la 60 de ani.
  9. Durerea de cap nu este o scuza buna pentru a nu face sex, pentru ca endorfinele eliberate in timpul actului sexual au efect analgezic.
  10. Fatul viseaza aproape tot timpul. Cei care sunt nascuti prematur vor visa mai mult la maturitate.
  11. Femeile care citesc romane de dragoste fac sex de doua ori mai des decat cele care nu accepta acest tip de literatura.
  12. Femurul este mai tare decat betonul.
  13. Greutatea corpului omenesc este de 50 de ori mai mare decat a cea a creierului.
  14. In corpul uman exista suficient fosfor pentru a crea 250 de chibrituri.
  15. In corpul uman sunt mai mult de 12.00 de km de vase de sange.
  16. In timpul unui orgasm obisnuit consumi 112 calorii, iar un orgasm mimat consuma 315 calorii.
  17. Inaltimea omului variaza in timpul zilei. Dimineata suntem cu un cm mai inalti decat seara. Acest lucru se intampla deoarece discurile intervertebrale se “taseaza” atunci cand stam in picioare, datorita greutatii propriului corp.
  18. Inima bate de aproximativ 2.700.000.000 de ori de-a lungul vietii.
  19. Inima femeii bate mai repede decat cea a barbatului.
  20. Inima continua sa bata dupa ce este scoasa din corp. Chiar daca este taiata in bucati, muschii inimii vor continua sa bata.
  21. Lungimea medie a penisului este de 3 ori lungimea degetului mare de la mana
  22. Mai mult de un miliard de bacterii sunt pe fiecare laba a piciorului
  23. Majoritatea barbatilor petrec 3.300 ore din viata pentru a se barbieri. Daca nu ar fi barbierita, barba ar putea ajunge la 9 metri intr-o viata de om.
  24. Mandibula este cel mai dur os din organism.
  25. Muschiul ochiului este cel mai rapid din organism. El se contracta in mai putin de o sutime de secunda.
  26. Nu se poate stranuta cu ochii deschisi.
  27. Numarul de neuroni din creierul uman este astronomic, aceste ajunge la 100 de miliarde de celule nervoase.
  28. Omul are aproximativ 76 000 de fire de par pe cap.
  29. O persoana obisnuita respira cam 74 de milioane de litri de aer de-a lungul vietii.
  30. Oamenii sunt singurii care fac sex stand fata in fata.
  31. Pe un centimetru patrat de piele se afla aproximativ sase milioane de celule, 5000 de receptori, 15 glande sebacee, 200 fibre nociceptive (pentru durere), 10-25 receptori tactili si corpusculi termosensibili, patru metri de fibre nervoase, un metru de vase sanguine, si peste 100 de glande sudoripare.
  32. Persoanele dreptace traiesc, in medie, cu noua ani mai mult decat cei stangaci.
  33. Pielea cantareste in medie cam de 2 ori cat creierul aceleiasi persoane.
  34. Puse cap la cap venele, arterele si capilarele unui adult ar ajunge pentru inconjurul Pamantului de aproape patru ori
  35. Sunt necesare aproximativ 200.000 de incruntari pentru aparitia unui rid permanent deasupra sprancenelor.
  36. Toti bebelusii se nasc cu ochii albastri. Dupa cateva ore de la nastere, culoarea se poate schimba. Majoritatea oamenilor ajung pana la urma sa aiba ochi de alta culoare.
  37. Un creier uman genereaza mai multe impulsuri electrice intr-o zi decat toate telefoanele din lume.
  38. Un stranut iese din gura cu o viteza de peste 965 km/h.
  39. Urechile pot distinge peste 300 000 de tonalitati.
  40. Daca saliva nu poate dizolva ceva, atunci nici nu putem simti gustul.
  41. Dupa mesele bogate se spune ca auzul nostru scade. Nu mai percepem sunetele din jurul nostru la fel de bine, chiar si atentia scade.
  42. Iti folosesti aproximativ 200 de muschi cand faci un pas mergand.
  43. Matematicianul John von Neumann a calculat ca mintea umana poate inmagazina 280 de catralioane de biti de memorie.
  44. Mozart isi scria intreaga opera muzicala in minte, auzind si perfectionand fiecare nota in parte, si abia apoi o asternea pe hartie.
  45. O persoana din 2 miliarde va trai pana la varsta de 116 ani sau mai mult.

A consemnat: prof. univ. dr. Mihai Miron

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *