Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Tinerețe responsabilă într-o comunitate dinamică


Aflată în subordinea Consiliului Județean Bihor, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului a aplicat spre finanțare, în anul 2014, proiectul „Tinerețe responsabilă într-o comunitate dinamică”.

“Ne-am bucurat foarte mult când am reușit să obținem această finanțare și acea posibilitate de finanțare în plus, care ne-a permis să dezvoltăm deprinderea de viață independent. Ne-am atins toate obiectivele propuse”, a specificat Sebastian Covaciu, managerul proiectului, în conferința care anunța rezultatele finale.

Mai exact, DGASPC Bihor a depus spre finanțare, în anul 2015 și aplicația PLUS – Facilitate de finanțare pentru Activitățile suplimentare. Astfel a crescut numărul de beneficiari din grupul-țintă cu 20% și cu 50%, numărul tinerilor care au putut participa la cursuri de inițiere/calificare/recalificare. În total, 200 de tineri aflați în situații de risc, mulți dintre ei provenind din familii cu nivel de trai scăzut și risc de marginalizare socială, au fost implicați în activități care facilitează integrarea socio-profesională.

“Până la urmă am reușit să ducem la bun sfârșit acest proiect, iar pe viitor dorim să oferim și mai multe beneficii tinerilor care acum se pregătesc să dea piept cu viața”, a precizat Călin Puia, directorul general al DGASPC Bihor.

Potrivit datelor furnizate de managerul de proiect, beneficiari sunt 60 tineri din județul Bihor aflați în unitățile de asistență socială și 140 elevi ai Liceului tehnologic “Horea” din municipiul Marghita. Pentru 6 dintre tinerii care nu mai fac parte din sistemul de asistență socială, în baza proiectului, DGASPC Bihor a închiriat locuințe.

sursa: newsbihor.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *