Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Traian Bodea – Lansări romane document


 

Muzeul Țării Crișurilor – Complex Muzeal, împreună cu Editura Eikon, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor și Primăria Municipiului Oradea, organizează, joi, 9 mai 2024, de la ora 17, lansarea volumelor „Valea împăcării” și „Triplu By-pass”, autor Traian Bodea, fost deținut politic.

La eveniment vor participa:

Traian Bodea, autorul volumelor

Vianu Mureșan, scriitor

Florin Tomoioagă, preot

Valentin Ajder, editor Eikon

Cristina Liana Pușcaș, muzeograf la Muzeul Țării Crișurilor

Beiușeanul Traian Bodea a fost arestat la vârsta de 15 ani. Reacția de revoltă a liceanului din Beiuș a survenit pe fondul revoluției din Budapesta, care a izbucnit pe 23 octombrie 1956, când studenții maghiari au ieșit pașnic pe străzi, însă revolta lor a fost înăbușită în sânge de trupele sovietice. Tânărul a scris 14 manifeste pe care le-a lipit în mai multe locuri din Beiuș. A doua zi, pe 2 noiembrie 1956, a fost arestat, ulterior fiind condamnat la 3 ani și 6 luni închisoare. A trecut prin închisorile Oradea, Cluj, Aiud, Ocnele-Mari și Mărgineni.

Lansarea celor două romane document, purtând semnătura lui Traian Bodea, „Valea împăcării” și „Triplu By-pass”, va avea loc la sediul Secției Muzeului Orașului Oradea (Piața Emanuil Gojdu nr. 39-41), joi, 9 mai, de la ora 17:00. Participanții vor putea achiziționa și cărți ale editurii Eikon.

Intrarea la eveniment este gratuită.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *