Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Trei jucători convocați la națională, pentru calificare la Cupa FIBA Basket 2019


Formația CSM CSU Oradea are trei baschetbaliști convocați la echipa națională de seniori, pentru campania de calificare la FIBA Basketball World Cup 2019.

Astfel, în această săptămână, mai întâi marți, Federația Română de Baschet a trimis convocatorul pentru Andrei Mandache și Bobe Nicolescu, iar în cursul zilei de miercuri, a sosit convocarea și pentru cel de-al treilea jucător de la formația orădeană, Sebastian Ionescu.

Dacă Mandache și Nicolescu sunt obișnuiți deja cu aceste convocări, în schimb pentru Basti Ionescu această selecție reprezintă o premieră.

În vârstă de 20 ani, Ionescu a participat totuși în această vară la Campionatul European U20 masculin Divizia B, de la Oradea, câștigat de tricolori. De asemenea, el a fost prezent în China, la Jocurile Mondiale Universitare.

Reunirea echipei naționale este programată pentru 19 noiembrie, la Cluj-Napoca. Echipa României va întâlni Italia (24 noiembrie, la Torino) și Olanda (26 noiembrie, la Cluj-Napoca). Din grupă mai face parte însă și Croația.

De menționat că primele trei clasate din această grupă se vor califica pentru faza a II-a preliminară a Campionatului Mondial de baschet masculin.

 

Florin Mihalca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *