Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Trenul automotor de la Timișoara, la Baia Mare, are confort sporit


Automotorul modern poate atinge viteze de până la 200 km/h, dar, din păcate, se pare că mai avem de așteptat până guvernul României va ține pasul cu acest tren și va moderniza infrastructura feroviară.

Compania operează cu trenuri care oferă condiiţii ce sunt considerate de lux, însă la aceleaşi preţuri ale biletelor. Din decembrie, vor fi puse în circulație două trenuri,  spune președintele companiei Astra Trans Carpatic, Valer Blidar

Am hotărât ca primul tren de acest gen să circule pe ruta Timișoara – Baia Mare, urmând ca din decembrie, odată cu introducerea noului mers al trenurilor, să plece de la Timișoara două trenuri cuplate până la Oradea după care să se separe, unul spre Cluj și unul spre Baia Mare. Avem o  zonă business și economic, toate scaunele sunt dotate cu măsuțe, zona business cu mese între scaune”, explică Valer Blidar.

Lansarea cursei este o nouă dovadă că economia Aradului se dezvoltă, consideră primarul municipiului Arad Gheorghe Falcă.

Este un pas important pentru ceea ce înseamnă industria arădeană. Sperăm că și infrastructura națională să crească de la an la an. Sperăm că Guvernul României se va apleca spre ceea ce înseamnă infrastructura de transport, să aibă grijă de gările din România, de spațiile din fața gărilor și să reușim să trecem cu cât mai mulți pasageri pe transportul cu trenul și cu evident cu trasnsportul a ceea ce înseamnă mărfurile din România”, spune Gheorghe Falcă.

Vagoanele sunt dotate cu sisteme de informare a pasagerilor, sisteme de publicitate audio-video, cu internet, prize pentru curent electric, instalaţii performante de aer condiţionat şi încălzire. Investiția se ridică la circa 20 de milioane de euro iar întregul proiectul cuprinde lansarea a 15 garnituri de acest fel până în aprilie 2019.

Compania a lansat în cursul lunii februarie 2017 ruta Arad-Bucureşti, iar peste vară a efectuat transport şi pe ruta Arad-Mangalia.

sursa infooradea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *