Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

UDMR, vot record la nivel naţional


A doua zi după scrutinul pentru alegerea noului parlament european, preşedintele UDMR Bihor, senatorul Cseke Attila, şi liderul executiv al organizaţiei, deputatul Szabo Odon, au susţinut o conferinţă de presă, prilej cu care cei doi au comentat rezultatele obţinute.

Preşedintele Cseke Attila a anunţat că sunt 15 ani de când UDMR nu a mai obţinut un număr de voturi comparabil cu cel de duminică. Au fost înregistrate 472.000 voturi, faţă de 435.969, la alegerile europene din 2014.

Referindu-se la Bihor, liderul UDMR a subliniat că filiala pe care o conduce a întrunit 50.046 voturi, calificându-se ca a doua formaţiune politică la nivel judeţean. Cseke Attila a scos în evidenţă rezultatele bune obţinute de organizaţiile din: Săcueni, Valea lui Mihai, Şimian, „procentul voturilor depăşindu-l, în judeţ, pe cel al comunităţii maghiare”.

Szabo Odon, preşedintele executiv al UDMR Bihor, a ţinut să remarce faptul că 93% dintre maghiarii care au votat duminică, în România, şi-au dat votul pentru Uniune. „Deşi există şi voci critice faţă de noi în interiorul comunităţii, oamenii ne-au spus că vor vota cu noi. Acest mesaj este unul care ne obligă la responsabilitate şi promitem că discuţiile vor continua”.

Deputatul bihorean a mai afirmat că rezultatul neaşteptat de bun înregistrat de UDMR este, înainte de orice, o dovadă incontestabilă a faptului că comunitatea maghiară din România îşi doreşte să aibă propria reprezentare la nivel european. „Rog partidele să înţeleagă acest lucru. Aşa cum spunea un binecunoscut politician român, vrem să fim reprezentaţi «prin noi înşine»”.

Preşedintele executiv a mai afirmat că, în această campanie, UDMR n-a reacţionat la nici un atac şi la nici o provocare, transmiţând tuturor celorlalţi competitori şi alegătorilor că Uniunea se concentrează pe dialogul direct cu alegătorii.

a consemnat: Florin BUDEA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *