Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Pasaj, în Episcopia Bihor, spre Centrul de transport intermodal (auto-feroviar)


Strategia pe termen mediu și lung, de dezvoltare a municipiului și a Zonei Metropolitane Oradea are în vedere dezvoltarea unui centru intermodal pentru asigurarea transportului combinat rutier-feroviar al mărfurilor, cu facilități de manipulare și depozitare a mărfurilor și zone dedicate serviciilor. Se va construi terminalul auto în zona gării C.F.R. Episcopia Bihor, cu acces direct la drumul european E60 și drumul național DN1.

În vederea deservirii viitorului centru de transport intermodal se propune realizarea unui pasaj suprateran la intersecția Căii Borșului cu străzile Uzinelor și Nicolae Filipescu, zona girației existente, precum și a unui drum colector paralel cu intersecția Căii Borșului, cu acces la Centrul Intermodal.

Pasajul are o lungime de 270 m și se realizează peste girația de acces în Parcul industrial, cu două benzi de circulație, fiecare cu lăţimea de 4 m. De la pasaj, proiectul prevede realizarea unui drum colector în lungime de 1,5 km. Totodată, va fi lărgit drumul de ieșire către Ungaria pe o lungime de aprox 1,3 km, cu câte o bandă pe sens, în așa fel încât să poată fi executat pasajul.

Valoarea totală a proiectului este de 23,5 milioane de lei, întreaga lucrare urmând să fie realizată în 19 de luni, din care 3 luni reprezintă proiectarea.

Consilierii locali au aprobat indicatorii tehnico-economici ai proiectului ”Construirea de drumuri colectoare și a pasajului pentru Centrul de Transport Intermodat – Varianta I”. S-a ales varianta realizării pasajului cu două benzi de circulație. Dacă, se mergea pe varianta cu patru benzi, investiția era cu mult mai mare, iar în plus trebuia relocată în totalitate linia de tramvai din zona respectivă.

Dinicu Braghină

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *