Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

„Un pământ numit România” – spectacol dedicat Zilei Naționale a României


Teatrul Regina Maria și Centrul de Cultură al Județului Bihor au deosebita plăcere de a vă invita la spectacolul aniversar „Un pământ numit România”, care va avea loc în data de 1 decembrie, de la ora 18:00, la Sala Mare a Teatrului, cu prilejul sărbătoririi Zilei Naționale a României.

Programul cuprinde momente artistice cu specific folcloric, care vor fi intercalate de scurte recitaluri poetice susținute de actorii Giorgiana Coman și David Constantinescu. Spectacolul va fi deschis de către Ansamblul Folcloric „Datina” din Aleșd cu un moment intitulat „Când a fost cătana veghe – Tună Doamne, ce-i tuna!” și prezintă plecarea feciorilor și a bărbaților în cătănie în Primul Război Mondial, dar surprinde și dorul, doina, horitul și corinda care rămân în sat după plecarea acestora. Invitatele speciale ale Ansamblului Folcloric „Datina” sunt solista vocală Maria Casandra Hauși – laureată a Festivalului „Maria Tănase” și doamna Mariana Gligor, tulnicăreasă din Apuseni, tezaur uman viu. Momentul va fi urmat de Grupul Vocal „Lioara” al Școlii de Arte „Francis Hubic” din Oradea, iar în încheiere va urca pe scenă Ansamblul Artistic Profesionist „Crișana”, care a pregătit un moment artistic cuprinzător și emoționant, în cadrul căruia ne vor încânta orchestra și trupa de dans a ansamblului, solista vocală Otilia Haragoș Seghedi, artiștii intrumentiști Petrică Popa, Stângaciu și Teodorescu Mihail.

Biletele pentru spectacol se pot achiziționa de la agenția teatrului, deschisă de marți până vineri între orele 10:00 și 14:00 sau cu o oră înainte de reprezentați și online pe Eventim.ro.

Conform noilor reglementări în vigoare, accesul în sălile de spectacole este persmis doar pentru persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-COV-2, pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă o adeverință ce atestă că se află în perioada cuprinsă între a 15-a și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 și minorii sub 12 ani. Purtarea măștii de protecție este obligatorie pe toată durata evenimentului (de la intrarea în foaier, până la părăsirea clădirii).

Vă așteptăm cu drag să sărbătorim împreună Ziua Națională a României!

 

Florina Dometi

Secretar literar

Teatrul Regina Maria

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *