Un super iaht de 140 de m şi un dirijabil de 100 de m, concepție orădeană
Apr 30, 2018, 0 Comentarii
O călătorie spre orizontul nesfârşit al mării şi un zbor spre înaltul cerului. Conceptul superiahtului „Dare to Dream” (Îndrăznește să visezi) ar putea revoluţiona modul în care călătorim.
Autorul acestui concept este orădeanul George Lucian, scrie Mediafax.
„Conceptul «Dare to Dream» ar putea schimba modul în care călătorim în lume”, consideră CNN, în reportajul realizat despre orădeanul care trăieşte acum la Monaco. Designul iahtului lui George Lucian a provocat deja o dezbatere în presa internaţională, astfel încât acest proiect s-ar putea transforma în realitate în viitorul apropiat.
George Lucian este născut în Oradea, mama sa este avocatul Florina Faur, iar tatăl omul de afaceri Ioan Lucian. A absolvit Universitatea Americană din Austria, are o diplomă în Management şi Politică. El locuieşte în sudul Franţei de patru ani şi lucrează în Principatul Monaco.
“Conceptul meu este inspirat din industria yachtingului și din proiectarea navelor militare, dar și din fascinația pe care o am pentru începutul secolului al XX-lea, care transporta pasageri peste Atlantic în mod luxos și romantic. În zilele noastre am pierdut această eleganță și liniștea de călătorie pe care navele de croazieră și aeronavele le oferiau la începutul secolului al XXI-lea. Conceptul meu dorește să le ofere aceste sentimente viitorului lor proprietar“, spune orădeanul George Lucian
Atunci când priveşti conceptul realizat de tânărul orădean te întrebi: e un iaht, e un avion? Este un concept care te îndeamnă să visezi. Unul care îţi dă posibilitatea ca, pe mare fiind, să poţi zbura. Flying Diamond este un dirijabil de 100 metri legat de un superiaht de 140 metri.
Acest iaht-zburător a provocat reacţii în lanţ în presa internaţională. „Sunt copleşit şi uimit de numărul mare de publicaţii din lume care au scris despre primul meu concept de iaht lansat: CNN, Fox News, MSN news, Yahoo news, Daily mail, Superyacht world, Boote exclusiv şi multe altele, în nu mai puţin de zece limbi”, spune George Lucian