Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Universitatea din Oradea – 206 locuri la studiile doctorale, sesiunea septembrie 2021


Universitatea din Oradea, în calitate de Instituție Organizatoare de Studii Universitare de Doctorat (IOSUD), organizează, în sesiunea septembrie 2021, admitere pentru ocuparea a peste două sute de locuri. Mai precis, vor fi 206 locuri, în total, din care 186 cu taxă, 10 bugetate, fără bursă, 10 bugetate, cu bursă. Alte două locuri, bugetate, fără bursă, sunt atribuite doctoranzilor de etnie rromă. De asemenea, Universitatea din Oradea organizează admitere la doctorat pentru cetățeni străini sau români care trăiesc în afara granițelor țării. Colocviile de admitere, pe domenii de doctorat, au loc în intervalul 20-22 septembrie 2021. Testele de competențe lingvistice, la limba engleză, se desfășoară în zilele de 2 și 7 septembrie 2021.

Cele șapte școli doctorale ale Universității din Oradea propun celor care doresc să își aprofundeze studiile academice nu mai puțin de 18 domenii de doctorat. Pe școli doctorale și domenii de cercetare științifică, oferta Universității din Oradea, dedicată viitorii cercetători, arată astfel:

  • Școala Doctorală Filologie, Filologie – 3 locuri, cu taxă, Teologie – 19 locuri cu taxă, 1 loc bugetat, fără bursă.
  • Școala Doctorală Geografie – 9 locuri cu taxă, 1 loc bugetat, cu bursă.
  • Școala Doctorală Istorie – 14 locuri cu taxă, 1 loc bugetat, fără bursă.
  • Școala Doctorală Sociologie – 1 loc bugetat, cu bursă.
  • Școala Doctorală de Științe Biomedicale, Biologie – 5 locuri cu taxă, 1 loc bugetat, fără bursă, Farmacie – 16 locuri cu taxă, 2 locuri bugetate, cu bursă și Medicină – 62 de locuri cu taxă, 2 locuri bugetate fără bursă și 2 locuri bugetate cu bursă.
  • Școala Doctorală de Științe Economice, Administrarea Afacerilor – 2 locuri cu taxă, 1 loc bugetat, cu bursă, Economie – 10 locuri cu taxă, 1 loc bugetat, fără bursă, Finanțe – 7 locuri cu taxă.
  • Școala Doctorală de Științe Inginerești, Agronomie – 6 locuri cu taxă, 1 loc bugetat, cu bursă, Inginerie Electrică – 3 locuri cu taxă, 1 loc bugetat, cu bursă, Inginerie Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale – 5 locuri cu taxă, Inginerie Energetică – 5 locuri cu taxă, Inginerie Industrială – 10 locuri cu taxă, 1 loc bugetat, fără bursă, 1 loc bugetat, cu bursă, Inginerie și Management – 8 locuri cu taxă, 1 loc bugetat, fără bursă, și Matematică – 2 locuri cu taxă.

Toate informațiile utile aspiranților la titlul de doctor și documentele necesare admiterii la școlile doctorale ale Universității din Oradea se găsesc aici: 

https://doctorat.uoradea.ro/ro/admitere/metodologie-admitere-doctorat-iosud-uo

 

Florin BUDEA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *