Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Universitatea din Oradea: EduSmart, școala de vară, dedicată inginerilor zilei de mâine, și-a închis porțile


Organizată de Universitatea din Oradea și avându-l ca director de proiect pe însuși rectorul prof. univ. dr. habil. Constantin Bungău, școala de vară EduSmart și-a închis porțile, la sfârșitul săptămânii trecute.

Și de această dată, EduSmart a fost un program dedicat elevilor interesați de științele inginerești: Inginerie Energetică și Management Industrial, Inginerie Electrică și Tehnologia Informației, Inginerie Managerială și Tehnologică, Construcții sau Cadastru.

Trebuie remarcat faptul că, pentru prima oară de la izbucnirea pandemiei, participanții au fost prezenți fizic la toate activitățile școlii de vară, fiind cazați în căminele Universității din Oradea.

În cele două săptămâni, elevii au vizitat mai multe facultăți cu profil tehnic ale Universității din Oradea. După cum mărturiseau chiar cei prezenți, vizitele cele mai interesante au fost cele făcute la laboratorul de robotică, laboratorul de calculatoare și tehnologia informației sau în cel de electronică și telecomunicații. Viitorii ingineri au fost invitați și la mai multe companii orădene, firme interesate ca, peste câțiva ani, să le ofere un loc de muncă. Desigur, elevii au avut parte și de o sumedenie de activități recreative: baschet, tenis de masă, kangoo-jump ori o inedită competiție de înot, desfășurată într-un bazin încălzit cu energie solară. Spre finalul „taberei”, concluziile s-au tras în cadrul atelierelor de orientare profesională. Cu acest prilej, mai mulți participanți și-au exprimat dorința de a reveni, fie la o altă ediție a școlii de vară EduSmart, fie în calitate de studenți ai Universității din Oradea.

„Activitățile derulate pe parcursul întregii perioade urmăresc familiarizarea elevilor interesați să își continue studiile la Universitatea din Oradea cu mediul academic orădean și cu oferta educațională a universității noastre, a declarat rectorul universității, prof. univ. dr. habil. Constantin Bungău.

Cursurile școlii de vară sunt finanțate integral prin Schema de Granturi pentru Universități – ROSE – Programe de vară.

 

Biroul de Comunicare – Universitatea din Oradea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *