Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Universitatea din Oradea este reprezentată la Forumul Studenților Români de Pretutindeni


Președintele Uniunii Studenților din Oradea (USO), Tudor Bungău, va reprezenta Universitatea din Oradea la cea de a treia ediție a Forumului Studenților Români de Pretutindeni. Evenimentul studențesc va avea loc la București, în perioada 16-21 august 2023. Președintele USO spune că forumul tinerilor studioși este un eveniment cu adevărat important. „Aduce laolaltă studenți români veniți din țară și din străinătate, deci și experiențe foarte diverse. Sunt convins că vom pune împreună cele mai bune idei, pentru a contribui și noi la creșterea calității învățământului superior”, declară președintele USO, Tudor Bungău.

Forumul Studenților Români de Pretutindeni (FSRP) este o inițiativă care își propune să-i adune pe studenții români din țară și din străinătate, pentru a dezbate teme foarte importante pentru societatea românească. Inițiativa și organizarea FSRP aparțin: Asociației Tineretul ONU din România (UN Youth), Federației Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR), Ligii Studenților Români din Străinătate (LSRS) și Uniunii Studenților din România (USR).

„Obiectivul principal al Forumului este transformarea ideilor și idealurilor pe care generația noastră le are în soluții concrete care pot contribui la dezvoltarea României, folosindu-ne de implicarea pe care asociațiile organizatoare o au în societatea civilă. Propunerile finale se vor concretiza în rezoluții, ce vor fi înaintate decidenților politici”, explică Tudor Bungău președintele USO și co-cordonator al activităților de foundraising ale FSRP.

Subiectele propuse spre dezbaterea FSRP se bazează pe Agenda 2030 pentru Dezvoltare Durabilă și pe cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă, implementarea acestora urmând să contribuie decisiv la dezvoltarea coerentă și pe termen lung a țării noastre. „Mai mult, anul acesta vom continua inițiativa ediției de anul trecut de a încuraja folosirea materialelor reciclabile și a produselor locale”, spune Tudor Bungău.

FSRP va funcționa, în sesiuni, pe șapte comitete de lucru precum: afaceri europene, educație și tineret, energie și mediu, justiție și drepturile omului, muncă și economie, sănătate, cultură și turism.

Temele în jurul cărora se vor purta dezbaterile au fost deja stabilite de către experți și moderatori. Acestea sunt:

Modalități de combatere a violenței de gen și a violenței domestice la nivel European,

Dezvoltarea sistemului și procesului educațional românesc prin inovarea formării factorului uman,

Analiza surselor de energie durabilă în România din perspectivele rentabilității și legislației,

Consolidarea protecției și a promovării drepturilor minorilor aparținând minorităților etnice din România,

Influențele digitalizării și ale Inteligenței Artificiale în munca și economia românească,

Sănătatea mintală, integritatea și profilaxia în rândul tinerilor români,

Digitalizarea și aplicarea Inteligenței Artificiale în sporirea culturii și turismului românesc.

Deschiderea oficială a Forumului va avea loc la Palatul Victoria, la data de 16 august 2023, cu prezența unor oficiali guvernamentali și a mai multor personalități din diverse domenii. Pe parcursul lucrărilor Forumului Studenților Români de Pretutindeni, între 16 – 21 august, la sediul Facultății de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității din București, participanții, peste 150 de studenți din străinătate și din România, vor avea ocazia să dezbată probleme relevante cu care se confruntă societatea noastră. Soluțiile identificate în urma dezbaterilor vor alcătui un document scris de tip rezoluție. La finalul dezbaterilor, rezoluțiile adoptate vor fi prezentate și votate în cadrul Adunării Generale, care va avea loc în Aula Magna a Academiei de Studii Economice din București. Ulterior acestea vor fi promovate în mediul public și către autoritățile relevante pentru a fi implementate.

Organizatorii Forumului se angajează să asigure cazarea și prânzul participanților pe toată durata proiectului. De asemenea, pe lângă sesiunile de dezbatere, Forumul va include evenimente sociale și de networking, oferind astfel participanților șansa de a-și dezvolta conexiuni profesionale și prietenii.

Ieșit din comun e faptul că orice student român poate să ia parte la lucrările Forumului. „Vrem să facm auzită vocea generației noastre. De aceea îi încurajăm pe toți studenții, care au cunoștințe relevante sau sunt pasionați de una din temele de dezbatere, să se înscrie, până la data de 6 august 2023, ora 23:59, pe site-ul fsrp.ro, adaugă președintele USO, subliniind că va exista, totuși, un proces de selecție a participanților.

Parteneriate strategice: Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, Universitatea din București și Academia de Studii Economice din București.

Alte informații:

Facebook: Forumul Studenților Români de Pretutindeni

Instagram: @fsrp.romania

LinkedIn: Forumul Studenților Români de Pretutindeni

Website: fsrp.ro

 

Biroul Comunicare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *