Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Universitatea din Oradea: „Iuris” – prima ediție a Școlii de vară a Facultății de Drept


În seria evenimentelor menite să marcheze aniversarea a trei decenii de la reluarea învățământului superior juridic, Facultatea de Drept a Universității din Oradea organizează prima ediție a Școlii de vară „Iuris”. Cursurile estivale vor avea loc în perioada 11-13 iulie 2022 și se adresează elevilor din clasele a X-a până la clasa a XII-a, inclusiv.

„Acest demers își propune să ofere o perspectivă de ansamblu asupra oportunităților pe care le oferă absolvirea Facultății de Drept, prin prisma profesiilor care pot fi exercitate de absolvenții facultății noastre. Alegerea unei cariere reprezintă un moment deosebit de important în viața oricărui absolvent de liceu. Opțiunile sunt variate, iar o atare alegere este necesar a fi făcută în cunoștință de cauză, în condițiile în care oportunitățile sunt, de cele mai multe ori, identificate prin raportare la exemple, deopotrivă pozitive sau negative, iar nu prin prezentarea acestora într-un cadru organizat”, consideră decanul Facultății de Drept, conf. univ. dr. Cristian Dumitru Miheș.

Activitățile școlii de vară se vor desfășura în incinta Facultății de Drept a Universităţii din Oradea, str. Bulevarul Gh. Magheru, nr. 26. La desfășurarea evenimentului își vor aduce contribuția cadre didactice ale Facultății de Drept, reprezentanți ai instituțiilor partenere, dar și studenți, membrii ai ELSA Oradea.

„În acest zile vom desfășura diferite activități care vor include atât vizita în Campusul principal al Universității din Oradea și vizite la instituțiile partenere, din domeniul juridic și al administrației publice”, subliniază decanul Facultății de Drept, conf. univ. dr. Cristian Dumitru Miheș.

„Dragi elevi, mulțumind tuturor celor care s-au înscris deja, suntem convinși că Școala de vară «Iuris» va fi pentru voi doar un prim pas către studenție în domeniul Dreptului ori Științelor Administrative”, a mai spus decanul Facultății de Drept.

Biroul Comunicare

                                                                               ȘCOALA DE VARĂ I U R I S (program actualizat) –  11-13 IULIE 2022 ORADEA

Alegerea unei cariere reprezintă un moment deosebit de important în viața oricărui absolvent de liceu. Opțiunile sunt variate, iar o atare alegere este necesar a fi făcută în cunoștință de cauză, în condițiile în care oportunitățile sunt de cele mai multe ori identificate prin raportare la exemple (deopotrivă pozitive sau negative) iar nu prin prezentarea acestora într-un cadru organizat.
Facultatea de Drept din cadrul Universității din Oradea are plăcerea de a vă invita să participați la Școala de Vară destinată elevilor de liceu, demers ce își propune să ofere o perspectivă de ansamblu referitoare la oportunitățile pe care absolvirea Facultăţii de Drept le generează, precum şi servicii de consiliere într-o viitoare carieră de jurist. Activitățile programului Școlii de vară se vor desfășura în incinta Facultății de Drept a Universităţii din Oradea, str. Bulevarul Gh. Magheru, nr. 26. Vom vizita Campusul Universității din Oradea, precum și o serie de instituții partenere, din domeniul juridic şi al administraţiei publice.
Decan,
Conf.univ.dr. Cristian Dumitru MIHEȘ
                                                                                          Școala de vară se va desfășura după următorul program:

Ziua 1 (Facultatea de Drept) 9:45 – 10:00 Primirea participanților. 10:00-10:15 Deschiderea oficială a Școlii de vară ”IURIS” 10:15-11:00 Prezentarea Facultății de Drept. Workshop : „Fii studentul nostru! Fii colegul nostru!” – organizat de Facultatea de Drept și ELSA Oradea. Dezbaterea oportunităților pe care viitoarea cariera în Drept le oferă absolvenţilor noştri – lector univ.dr. Bogdan BODEA; student ELSA Oradea 11:00-12:00 Workshop: „Despre justiţie” – judecător Crenguţa CRĂCIUN, vicepreşedinte al Judecătoriei Oradea 12:00-13:30 Vizită la Palatul de Justiție 13:30-15:00 Pauză de prânz

Ziua 2 (Facultatea de Drept) 10:00-11:00 Workshop: ”Despre implicațiile Tehnologiei Informației în Drept” – conf.univ.dr. Cristian Dumitru MIHEȘ 11:00-13:00 Vizitarea unor Instituții ale Administrației Publice Locale (Primăria Oradea) 13:00-14:00 Ora de Criminalistică: Demonstrații și aplicații practice în Laboratorul de criminalistică 14:00-15:00 Pauză de prânz

Ziua 3 (Facultatea de Drept) 10:00-12:00 Workshop: • ”Protecția persoanelor prin intermediul normelor dreptului. Scurtă introducere în domeniul Ştiinţelor penale” – lector univ.dr. Bogdan BODEA, avocat • ”Aspecte practice privind relaţiile de muncă” – conf. univ.dr. Lavinia ONICA-CHIPEA 12:00-14:00 Muzeele din Oradea. Deplasarea în Campusul principal al universității. Prezentarea Bibliotecii Universității din Oradea. 14:00-15:00 Pauză de prânz
➢ Pentru informaţii suplimentare:
• vă rugăm să accesați și site-ul Facultății de Drept: https://drept.uoradea.ro/ro/noutati
• puteți contacta și coordonatorii evenimentului:
– lector univ.dr. Bogdan Bodea, email:avocatbodea@yahoo.com
– conf. univ. dr. Claudia Timofte, email: claudia. timofte@uoradea.ro
– lector univ.dr. Mihaela Teaca, email: mihaela.teaca@yahoo.fr
• date de contact Facultatea de Drept: adresa: b-dul Gen. Gh. Magheru nr. 26, Oradea, jud. Bihor, tel: +4(0)-259408457; email: drept@uoradea.ro; site web: https://drept.uoradea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *