Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Urmăriţi general, depistaţi prompt la frontiera de vest


Patru urmăriţi general, depistaţi la frontieră

Poliţiştii de frontieră ai Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea au depistat patru bărbaţi, pe numele lor fiind emise, de către autorităţile române, mandate de executare a pedepsei cu închisoarea şi mandate de arestare.
* În data de 21 decembrie 2016, în jurul orei 5, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor specifice trecerii frontierei, cetăţeanul român Ion R, în vârstă de 36 de ani, din judeţul Vâlcea, pasager într-un tren internaţional care circula pe ruta Bucureşti – Viena.
În momentul efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de autorităţile române, un mandat de arestare, având de executat 2 luni de închisoarea pentru săvârşirea de infracţiunii la regimul forestier.
* Şi la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor specifice trecerii frontierei cetăţeanul român Albert S., în vârstă de 31 de ani, din judeţul Bacău.
Cu ocazia verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, având de executat o pedeapsă cu închisoarea de 1 an şi 4 luni.
* În cursul aceleiaşi zi, la acelaşi Punct de Trecere a Frontierei, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor specifice trecerii frontierei cetăţeanul român Zoltan Z., în vârstă de 25 de ani, din judeţul Mureş.
Când au efectuat verificările specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele tânărului era emis, de către autorităţile române, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru săvârşirea infracţiunii de furt, având de executat o pedeapsă cu închisoarea de 2 ani şi 7 luni.
* În data de 20 decembrie 2016, în jurul orei 17.46, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor specifice trecerii frontierei cetăţeanul român Bogdan M., în vârstă de 22 de ani, din judeţul Bistriţa.
Cu ocazia verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele tânărului era emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, având de executat o pedeapsă cu închisoarea de 1 an,9 luni şi 10 zile.
În toate cazurile, persoanele în cauză au fost predate unor echipe operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad şi Bihor, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Cetăţean bulgar depistat la volan, având permisul de conducere suspendat

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat un cetăţean bulgar la volanul unui autoturism, deşi avea permisul de conducere suspendat.
În data de 21 decembrie 2016, în jurul orei 15, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, judeţul Arad, s-a prezentat pentru a intra în ţară, cetăţeanul bulgar Ali S., în vârstă de 36 de ani, la volanul unui autoturism marca Renault Cabrio, înmatriculat în Germania.
Cu ocazia controlului specific, bărbatului i s-a solicitat să prezinte, pe lângă documentele de identitate şi permisul de conducere.
Acesta nu a prezentat permisul de conducere, pe motiv că nu îl are asupra sa. Poliţiştii de frontieră au efectuat verificări în acest sens, constatând că bărbatul are permisul de conducere suspendat de la începutul lunii decembrie a.c., pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.
Poliţiştii de frontieră au întocmit în cauză acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice având permisul de conducere suspendat.

Comisar-şef Laura Bondar, Purtător de cuvânt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *