Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

La castelul din Carei, expoziția personală Ștefan Tóth (AFIAP)


Ediția a V-a a Festivalului Fotografiei Chinezești în România, organizat de Asociația Internațională  „Euro Foto Art” sub patronajul Ambasadei Repubicii Populare Chineze în România, oferă oportunitatea ca din data de 1 octombrie 2017 să fie vernisată la Castelul „Károlyi” din Carei o nouă expoziție de artă fotografică. De această dată pe simezele sălii de expoziții a cunoscutului castel sunt expuse creațiile artistului fotograf Ștefan Tóth AFIAP din Oradea. Expoziția personală grupată sub genericul „China pitorească” cuprinde o selecție de 50 de fotografii alb-negru și color realizate cu ocazia celor 8 deplasări efectuate în această țară îndepărtată în ultimii 15 ani. În acest interval cunoscutul artist fotograf orădean a avut posibilitatea să fotografieze în regiunile: Jaozuo (2002), Tibet (2005), Lishui (2007), Tianjin (2012), Beijing (2012 și 2016), Shenzen, Macau și Zhuhai (2014). Pe lângă valoarea artistică cele 50 de fotografii expuse prezintă tradițiile, portul popular, dar și preocupările de fiecare a chinezului de rând. Pe simeze sunt prezente mai multe genuri ale artei fotografice: portrete, eseuri, socio-fotografii, peisaje, arhitecturale.

Vernisajul expoziției personale are loc în prezența autorului, duminică 1 octombrie 2017, la ora 12, la care organizatorii îi invită pe iubitorii fotografiei din Carei să participe. Publicul prezent la eveniment va fi salutat de artistul fotograf Bikfalvi Zsolt (AFIAP), vicepreședintele foto-clubului „Vasile Vénig”.

Momentele muzicale sunt oferite la violă, de reputatul artist Thurzó Sándor   din Oradea, care interpretează piese din repertoriul chinezesc.

Artistul fotograf expozant s-a născut în 1951, în localitatea Tăuteu, Județul Bihor, în prezent fiind pensionar. A început să fotografieze din fragedă copilărie. În anul 1972 a deschis prima expozție personală în holul Casei de Cultură a Sindicatelor Oradea. Din lucrările sale (cu care a obţinut mai multe medalii şi premii internaţionale), au  fost organizate peste 100 de expoziţii personale şi de grup în mai multe ţări europene, China, Japonia, Bangladesh, Noua Zeelandă, Brazilia, Argentina etc. A participat în zeci de jurii ale unor saloane internaţionale de artă fotografică organizate cu patronaj FIAP, din China, Germania, Serbia, România, Turcia, Ucraina, Ungaria etc. De asemenea a  participat la mai multe Reuniunii și Festivaluri Internaţionale de  Fotografie la Thessaloniki (Grecia),  Kyoto (Japonia), cele organizate de Asociaţia Chineză de Fotografie (în Jiazuo, Tibet, Lishui, Beijing), precum și cele organizate în Austria, Franța, Germania, Serbia, Malta, Polonia, Ucraina, Ungaria etc. Pentru meritele sale a devenit  membru de onoare la zeci de Societăţi Fotografice din mai multe ţări  Europene, Societăţii Japoneze de Fotografie din Kyoto şi Hiroshima (Japonia), Brazilia etc.

În  anul 1976 a pus bazele Clubului Fotografic „Nufărul”Oradea, al cărui președinte este de 41 de ani. În anul 2008 a inființat Asociația Internațională „Euro Foto Art”, pe care o conduce de la infiinţare. În perioada iunie 2007 – decembrie 2012 a indeplinit funcţia a preşedinte al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România. Este fondatorul şi managerul unicei galerii permanente de fotografie din România: Galeria „Euro Foto Art”, în care au fost vernisate în cei 27 de ani de activitate peste 540 de expoziţii internaţionale de artă fotografică şi prezentate publicului peste 50.000 de fotografii din toate continentele lumii.

Este directorul celor trei manifestări internaţionale de amploare: Festivalul Internaţional de Fotografie „Carol Pop de Szathmári”, Festivalul Fotografiei Europene şi Festivalul Fotografiei Chinezești în România, toate organizate sub patronajul Ministerului Culturii din România. Este lectorul cursurilor de tehnică şi artă fotografică, organizate de Clubul Fotografic „Nufărul” Oradea și Asociația Internațională ”Euro Foto Art”.

Expoziția organizată în parteneriat cu Muzeului Județean Satu Mare,  Centrul de Promovare a Turismului  Cultural ”Grof  Károlyi” și Foto Clubul „Vasile Vénig” sub patronajul Consiliului Județean Satu Mare și Primăriei Municipiului Carei va rămâne deschisă publicului, până la data de 15 octombrie 2017.

Asociația ”Euro Foto Art

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *