Du-te la …
UZP Bihor on YouTubeFeed RSS

Zilele Reciclării şi la Oradea


Între 26–29 februarie, Asociaţia non-profit, ECOTIC cu sprijinul APM Bihor, şi a altor entităţi neguvernametale, organizează o nouă campanie de conştientizare şi colectare a deşeurilor de echipamente electrice, electronice, a becurilor şi neoanelor arse, denumită “Zilele Reciclării în oraşul Oradea!”.

Campania face parte dintr-o serie de 30 de campanii locale şi naționale, intitulate generic “Zilele Reciclării în orașul tău!”, parte din proiectul “Caravana ECOTIC”, dezvoltat de Asociația ECOTIC, prin contribuția instrumentului LIFE+, al Uniunii Europene.

În cele 4 zile, ECOTIC își propune să contribuie la reducerea riscului schimbărilor climatice, prin creșterea nivelului de conştientizare privind reciclarea Deşeurilor de Echipamente Electrice şi Electronice (DEEE).

Locuitorii oraşului Oradea pot vizita Caravana ECOTIC, o expoziţie mobilă a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice, amplasată în Piaţa Emanuil Gojdu (parcarea de lângă Parcul 1 Decembrie) deschisă în intervalul orar 9 – 17, unde se organizează două tombole, una dedicată deșeurilor de echipamente electrice și electronice și alta dedicată becurilor și neoanelor. Pentru fiecare deșeu predat se oferă un voucher de participare la tombola categoriei specifice. Tombola dedicată DEEE are ca premii 3 tablete oferite de sponsorii Dedeman, iar tombola dedicată becurilor şi neoanelor, o tabletă oferită de Recolamp.

Parte din proiectul „Caravana ECOTIC” este şi programul dedicat şcolilor „Zilele ECO în şcoala ta!”, în care au fost vizitate peste 170 instituţii de învăţământ din București, Slatina, Alexandria, Giurgiu, Târgovişte, Ploieşti, Braşov, Adjud, Bacău, Piatra Neamţ, Suceava, Rădăuţi, Dorohoi, Botoşani, Iaşi, Vaslui, Bârlad, Focşani, Brăila, Galaţi, Buzău, Târgovişte, Sibiu, Sighişoara, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Turda, Craiova, Drobeta Turnu Severin, Reşița, Timişoara, Arad urmând ca până în iunie să se atingă un număr de peste 200 de şcoli, la nivel național. 

ECOTIC asigură și supervizează întregul proces de preluare, transport, dezmembrare și reciclare astfel încât, la final, DEEE să nu mai reprezinte un pericol.

Peste 61.000 tone DEEE au fost gestionate în sistemul ECOTIC, în cei 10 ani de activitate. Consultanța promptă și specializată oferită producătorilor de echipamente electrice, baterii și acumulatori este un element definitoriu al ECOTIC. Mai multe detalii le găsiți pe adresa www.ecotic.ro, pe pagina de Facebook dedicată Organizației ECOTIC, precum şi pe pagina LinkedIn a  Organizatiei ECOTIC.

 Loredana Ţârţ, Purtătorul de cuvânt al APM Bihor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *